Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2016. 01. 20.

Közel 20 ezer iraki civil halt meg az elmúlt két évben

2016. 01. 20.

Több mint 18 800 iraki civil halt meg, 36 ezren pedig megsebesültek a 2014. január elseje és 2015. október 31-e közötti időszakban – közölte az ENSZ kedden nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva Farhan Haq, az ENSZ helyettes szóvivője egy sajtóértekezleten, a Kínai Nemzetközi Rádió híradása szerint.

2014 januárja óta az országban 3,2 millió embernek, köztük több mint 1 millió iskoláskorú gyermeknek kellett elhagynia lakhelyét, mondta Farhan Haq.

Az Iszlám Állam, az iraki biztonsági erők és a kormányt támogató fegyveres csoportok között 2014 eleje óta zajló harcok okozták a „megdöbbentő” veszteségeket, fogalmaz az ENSZ-jelentés.

A jelentést az ENSZ iraki missziója (UNAMI) és az Emberi Jogi Főbizottság (OHCHR) állította össze elsősorban az áldozatoktól, a túlélőktől és a tanúktól származó közvetlen adatok alapján.

A jelentés az Iszlám Állam által elkövetett szörnyű gyilkosságokra számos példát hoz fel az agyonlövéstől, lefejezéstől kezdve az élve elégetésen át az épületek tetejéről történő ledobásig.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑