Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 06.

Közös katonai akcióra készül a szíriai és orosz hadsereg

2015. 10. 06.

A szíriai erők orosz légi támogatással támadásra készülőnek Homsz tartomány északi részén.

12141531_604135969728950_4490127036441234103_n

Talbise és Rastan településeket körbekerítik a kormányerők

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párttal (SSNP) nagyméretű szárazföldi offenzívára készülődnek az Al-Houla és Ar-Rastan-síkságon Észak-Homszban egy év szünet után ezen az arcvonalon.

Szombaton és vasárnap a Szíriai Fegyveres Erők sorozatvető rakéták és aknavető gránátok tömegét lőtték ki Al-Rastan és Talbiszeh városokra annak érdekében, hogy letörjék a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra és a velük szövetséges “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek ellenállását; ezek a vahhabita csoportok majdnem negyedik éve, hogy elbarikádozták magukat Homsz tartománynak ebben a térségében.

Jelenleg ezek az Ar-Rasztan síkságon garázdálkodó vahhabita terrorista csoportok “hadat üzentek” Oroszországnak, Iránnak és a libanoni Hezbollah-nak, annak a ténynek az ellenére, hogy egy olyan térségbe szorultak vissza, amit teljesen körbevett a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia.

A Szíriai Fegyveres Erők bekövetkező észak-homszi szárazföldi offenzíváján kívül az Orosz Légierő arra tesz erőfeszítéseket, hogy ebben a térségben, Hama tartomány déli határa mentén nagy számban csoportosuló és elbarikádozott Al-Kaida terroristákat szétzúzza.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők teljes ellenőrzést szereznek az Al-Houla és Ar-Rastan-síkság felett; akkor a Homsz Al-Waer körzetbe szorult Al-Kaida fegyvereseknek nem marad egyetlen kijáratuk sem a visszavonulásra.

Az Iszlám Állam terrorszervezet Szíriai Arab Hadsereg állásai elleni támadásának eredménye Deir Ezzorban

150-nél több ISIS terrorista hullott el az elmúlt 36 órában; az ISIS/Daesh terrorszervezet masszív támadást indított a Hadsereg állásai ellen Deir Ezzorban, a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára, a Nemzetvédelmi Erők és szunni törzsi milicisták először visszahúzódtak néhány ellenőrző pontról a térségben, csak azért, hogy ellencsapást mérjenek az ISIS terroristákra és ennek eredményeként visszavegyenek minden harcállást, valamint likvidáljanak 150-nél több megszálló terroristát.10686820_925862190828497_4234795482494521806_n

A mellékelt képek tanúsítják, hogy Isszam Zaher Al-Dín tábornok úr méltó hírnevére; ő és a katonái már sok ezerrel több vahabita terroristát likvidált, mint az USA és az úgynevezett “ISIS” ellenes koalíciója.

Egyes elemzők Sztálingrádhoz hasonlítják Deir Ezzort. Szerintük is találó a hasonlat. Deir Ezzor a hős város, az ISIS terroristák Sztálingrádja és temetője.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑