Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2022. 02. 02.

Kurd hadállásokat bombázott a török légierő Szíriában és Irakban

2022. 02. 02.

Kurd hadállásokat bombázott a török légierő Szíria és Irak északi részén – tájékoztatott az ankarai védelmi minisztérium szerdán.

A Téli Sas névre hallgató hadművelet keretében a török megszálló erők a két déli szomszédjában tevékenyked kurd szervezeteit támadta meg. A helyi források szerint Ninivében egy menekülttábort is ért támadás aminek következményeként legalább négy ember életét vesztette.

A török források szerint  a  vadászgépek menedékhelyekre, barlangokra, alagutakra, lőszerraktárakra és kiképzőtáborokra mértek csapásokat.

A török védelmi tárca közleményében azt írták, hogy a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei és az amerikai hadsereg szövetségeseként nyilvántartott  Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia ellen hajtottak végre támadásokat a szíriai Derik, valamint az iraki Szindzsár és Karadzsak térségében. Ankara mindkét szervezetre terrorcsoportként tekint.

Hulusi Akar védelmi miniszter azt mondta: mindaddig folytatják a légicsapásokat, amíg “az utolsó terroristát is ki nem iktatják”.

Törökország rendszeresen hajt végre hasonló támadásokat a kurd erők ellen a térségben, amelyekre a létét fenyegető veszélyként tekint.

MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑