Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 12. 23.

Kurd vezetésű milíciák támadtak a Szíriai Arab Hadseregre

2017. 12. 23.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az USA vezette koalíció szolgálatában álló kurd többségű milíciák egyik támadását, amely a kormányerők ellen irányult egy kulcsfontosságú településnél a kelet-szíriai Deir Ezzor tartományban.

Szíriai kormánypárti források szerint, csütörtök reggel a koalíciót szolgáló milíciák, amelyek a “Szíriai Demokratikus Erők” nevű tömörülés részét képezik, megtámadták a Szíriai Arab Hadsereget az Eufrátesz-folyó keleti partján.

A kurd vezetésű milíciák támadása a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt lévő Khaszham települést érte.

Több órás tűzharc után a Szíriai Arab Hadsereg visszaverte a támadást és semlegesített, valamint fogságba ejtett legalább 12 fő koalíciós militánst.

Az incidens sok kérdést vet fel. Jelenleg nincs információ arról, hogy mi ösztönözte a koalíció szolgálatában álló militánsokat arra, hogy hirtelen megtámadják a szíriai kormányerőket.

Több napja az Al-Masdar hírújság azt jelentette, a Szíriai Arab Hadsereg alegységei kivonultak Khaszhamból annak érdekében, hogy átadják a települést a koalíció szolgálatában álló milíciáknak. Mostanáig nyilvánvaló, hogy a szíriai kormánycsapatok NEM VONULTAK VISSZA a településről.

Ezek alapján lehetséges, hogy a Khaszham körüli mai összecsapások önmagában ürügyként szolgálnak a konfliktus kiterjesztésére a megszálló hatalom igényei szerint.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑