Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2016. 03. 28.

Lahor keresztény negyedében robbantottak a Tálibok

2016. 03. 28.

Pokolgép robbant egy parkban Pakisztán keleti részén, Lahor városában. A terrortámadásban legkevesebb 72-en vesztették életüket, köztük sok nő és gyermek. Több százan megsérültek.

Egy pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom szárnyához kötődő iszlamista csoport vállalta magára a húsvét vasárnapi merényletet, amelyben 72-en haltak köztük 29 gyerek. A sebesültek száma  több mint háromszáz.

A robbanás a Gülsán-e-Ikbál park főbejáratához közeli parkolóban történt. Az év egyik első meleg estéjén sokan keresték fel a parkot, és sokan voltak közöttük pakisztáni keresztények, akik a húsvéti fesztiválra érkeztek a parkhoz tartozó vidámparkba.  A sebesültek többsége nő és gyermek.

A terrorcselekményért a Dzsamat ul-Ahrar nevű iszlamista csoport vállalta a felelősséget. Szóvivőjük közölte, hogy a támadás a közelben húsvéti ünnepséget tartó helyi keresztény közösség ellen irányult. Lahor Pandzsáb állam fővárosa, Pakisztán második legnagyobb települése.

„Húsz gyermeket vittem kórházba. Három holttestet emeltem be egy rendőrautóba. A robbantás idején a gyerekek a játszótéren játszottak. A keresztény közösség befejezte a böjtöt és a húsvétot ünnepelte. Ebből az alkalomból rengeteg hívő érkezett ide. El sem tudom mondani, mit érzek most, nem lehet leírni azt, ami történt” – mondta egy szemtanú.

 

Suicide bomber kills at least 65 in LahoreA suicide bomber killed at least 65 people and injured more than 280 others at a park in Lahore, Pakistan – just a few feet away from children’s swings.

Közzétette: Channel 4 News – 2016. március 27.

Mamnoon Hussain pakisztáni elnök elítélte a történteket, és háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Az országban a hadsereg intenzív jelenléte ellenére a kormányellenes tálibok kisebb csoportjai továbbra is képesek támadásokat indítani a biztonsági erők és polgári célpontok ellen. Korábban jókora területeket tartottak ellenőrzésük alatt északnyugaton, az elmúlt években azonban sikerült visszaszorítani őket.

Orientalista.hu – Zenobia (Euronews nyomán)

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑