Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2018. 07. 02.

Lavrov kizártnak tartja az orosz kivonulást Szíriából

2018. 07. 02.

Az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov szerint a nyugat beavatkozásai a Közel-Keleten és Észak-Afrikában csupán a takfirista terrorista csoportok megerősödését eredményezték.

Lavrov pénteken a brit Channel 4 számára azt nyilatkozta, hogy a nyugati ,,kalandorok,, az utóbbi évtizedekben megteremtették Afganisztánban az Al-Kaidát, Irakban az Iszlám Államot és Szíriában a Dzsabhat Al-Nuszrát. (Al-Nusra Front). Éppen ezért az orosz külügyminiszter szerint amit a ,,civilizált nyugat,, tesz a Közel-Keleten és Észak-Afrikában azzal a terroristáknak kedvez.

A Szíriából történő kivonulással kapcsolatos kérdésre az orosz politikus azt válaszolta, hogy még nincsenek erre vonatkozó tervek és minden a szíriai helyzettől függ:

,,Nem szeretjük a mesterségesen megalkotott határidőket, de folyamatosan csökkentettük katonai jelenlétünket Szíriában. Az utolsó csökkentés néhány napja történ és akkor 1000 katonánk tért vissza Oroszországba néhány légi járművel és egyéb felszereléssel együtt. Minden attól függ, hogy milyen az aktuális helyzet.,,

Az orosz diplomata beszédében méltatta a szíriai hadsereget és megjegyezte, hogy az oroszok velük együttműködve akadályozták meg az Iszlám Állam azon tervét, hogy egy iszlám kalifátust hozzanak létre Szíriában. Lavrov hozzátette, hogy a szíriai helyzet szóba fog kerülni az orosz elnök Vladimir Putyin és az amerikai elnök Donald Trump találkozóján, melyet Helsinkiben tartanak július 16-án.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Press TV

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑