Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2023. 03. 09.

Lavrov: Megerősítjük szövetségünket a muszlim nemzetekkel

2023. 03. 09.

Moszkva számára kiemelt jelentőséggel bír a muszlim nemzetekkel való kapcsolatok megerősítése – jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Lavrov elmondta, hogy Oroszország és a muszlim országok kapcsolata jelenleg is a kölcsönös tiszteleten alapul. Moszkva tiszteletben tartja a világ kultúráinak és civilizációinak sokszínűségét, valamint elismeri, hogy minden országnak és népnek joga van arra, hogy kialakítsa saját politikáját.

Az orosz külügyminiszter szerint Oroszország és az muszlim államok is a többpólusú világ elképzelését támogatják és szemben állnak a Nyugat által erőltetett egypólusú világrend elképzelésével.

Lavrov bejelentette, hogy a kapcsolatok megerősítése céljából májusban Kazanforum: Oroszország és az Iszlám világ elnevezésű konferenciát tartanak.

Az orosz külügyminisztérium az előző hónapokban számos arab országgal kötött megállapodást az energiaszektorban történő együttműködéssel kapcsolatban. A következő hónapokban hasonló megállapodásokra törekszenek más országokkal is, valamint elkezdték egy közös pénzügyi elszámolási rendszer kialakítását is, melyhez eddig 13 ország és 106 külföldi bank csatlakozott.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑