Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 11. 16.

Lecsapott az egyiptomi hadsereg az Iszlám Államra

2015. 11. 16.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyiptomi ágának legkevesebb tizenkét – egyes források szerint 24 – harcosával végeztek hétfőn a kormányerők a Sínai-félsziget középső részén. – közölte az MTI.

Egyiptomi sajtójelentések szerint a hadseregnek ezenkívül sikerült a Wilayat Sinaa (Sínai Tartomány) további 12 tagját elfognia. Hírügynökségi források mindazonáltal 24 megölt terroristáról tudnak.

A hadművelet helyszíne 70 kilométerre van attól a ponttól, ahol két hete lezuhant egy orosz repülőgép 224 emberrel a fedélzetén. Az október 31-i tragédia után néhány órával a Vilájat Színáa egy közleményben azt állította, hogy a dzsihadisták “szedték le a gépet az égről”. Míg ezt a forgatókönyvet egyre több ország valószínűsíti, Kairó elutasítja az ilyen fajta következtetéseket a jelenleg még tartó vizsgálatok lezárása előtt.

A vasárnapi hadműveletet megelőzően a fegyveres erők arról értesültek, hogy a szélsőségesek a sivatagi régióban álló al-Mugára-hegy barlangjaiban rejtőzködnek. Az al-Bavvába című hírportál szerint az összecsapás a robbanószerkezetekkel is rendelkező fegyveresek és a hadsereg között egy óra hosszat tartott.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑