Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 07. 20.

Leforgattak egy ausztrál valóságshowt a szíriai fronton

2015. 07. 20.

Egy ausztrál valóságshow sorozat úgy döntött, hogy Szíriában forgatja le az egyik epizódját, egészen pontosan a frontvonalon, de az Iszlám Állam rövid idő alatt kiszúrta a csoportot.

A “Menj vissza” – című valóságshow célja egyébként az, hogy hat tősgyökeres ausztrált a menekültek szemével utaztasson végig, három hét alatt azon az útvonalon, amit a migránsok is végigjártak: Irakon, Jordánián, Kambodzsán át a darwini befogadó állomásig. A csoport fele bevándorlás-ellenes aktivista. Egyikük például egy nő, aki az „Állítsák meg a csónakokat!” – közösségi oldal szerkesztője, egy másik illető pedig tanár, aki az ausztrál kultúra hígítása ellen harcol.

Szóval az előbb említett két migráció-ellenes önkéntes és Nicole, aki egy „nyitottabb gondolkodású” versenyző, eltöltött egy éjszakát az iraki kurd fegyveres erő, a Peshmerga táborában, majd átkelt a határon Szíriába. Nicole eleinte azt hitte, hogy majd megmutatnak nekik egy menekülttábort, de négy órás utazás után rádöbbent, hogy a frontra tartanak. 900 méterre közelítettek meg egy várost, amibe az Iszlám Állam bevetette magát, a területet bombázták. A terrorszervezet azonban kiszúrta a stábot és állítólag közvetlenül az addigra golyóállómellénybe öltözött valóságshow-szereplőkre kezdett tüzelni.

„Mozognunk kellett, mert lövöldöztek ránk” – mondta Nicole, aki hozzátette: „aztán úgy döntöttünk, egységesen és úgy gondolom hülyén, hogy közelebb megyünk.” A csoport egy másik tagja, tehát egy olyan, aki nem migránspárti, azt mondta, hogy ekkor azt az instrukciót kapták, hogy figyeljenek, és ha sípoló hangot hallanak, akkor valószínűleg mozsárból lőnek, ekkor fussanak 100 métert, 30 másodperc alatt. Hozzátette, hogy ha nem lennének családi kötelezettségei Ausztráliában, akkor személyesen csatlakozna a Peshmerga harcosokhoz.

Orientalista.hu – (Forrás: Alfahir.hu)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑