Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 24.

Lelőttek egy izraeli drónt Szíria légterében

2015. 08. 24.

Szombaton a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) Kunjtrai Sólymok Dandára (Liwa Szukkur Al-Kunejtra) lelőtt egy azonosítatlan repülő eszközt, ami akkor találtak el mikor az állásaik felett körözött Al-Kunejtra tartomány keleti területén.

Amikor a Liwa Szukkur Al-Kunejtra egység katonái megközelítették a lezuhant repülő eszközt, meg tudták állapítani, hogy egy az Izraeli Légierő pilóta nélküli felderítő drónjai közül, amelyeket Dél-Szíria itteni tartománya felett üzemeltettek.

A viszonylagos nagysága miatt helyi források azt jelentették, hogy a Szíriai Légvédelem lelőtt egy izraeli repülőgépet Al-Kunejtra tartomány Al-Baasz városa felett; azonban ezek a jelentések pontatlanok voltak és a helyi nemzetvédelmisek szerint egy izraeli drónról volt szó.

Egy Al-Kunejtra tartományi katonai forrás szerint a pilóta nélküli felderítő eszköz a Szíriai Fegyveres Erők védelmi állásai felett körözött Hader, Al-Baasz, Al-Hamidijah, Al-Moshara és Khan Arnebeh települések légterében mielőtt végleg lelőtték szombaton délután.

Az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) sajtó szóvivője nem kommentálta az incidenst és nem adott ki nyilatkozatot az Izraeli Légierő által szombat éjjel Al-Kunejtra tartomány felett végrehajtott többszörös légi csapásokról.

Mostanáig az Izraeli Légierő 21 légi támadást hajtott végre Al-Kunejtra és Damaszkusz szíriai tartományok felett, miután az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) sajtó szóvivője állítása szeitn 4 rakéta csapódott be Felső-Galileában a szíriai határ felől; ez mostanáig még nem bizonyult igaznak.

A mostani izraeli agresszió volt a legnagyobb méretű Szíria szuverenitása ellen az 1973 októberi háború óta. A jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg 5 katonája szintén hősi halált halt. Akik név szerint a következők:

  1. Ghajeth Aadl Ajsha
  2. Abid Mohammad Hishaan
  3. Mohammad Ali Hishaan
  4. Mohammad Tajszeir Al-Mohammad
  5. Juszif Fatihi Al-Khatib

Nyugodjatok Békében Bajtársak!

Orientalista.hu -Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑