Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 02.

Lelőttek egy orosz katonai helikoptert Szíriában

2016. 08. 02.

Az USA által támogatott “szíriai felkelők” orosz helikoptert lőttek le, a személyzethez tartozók holttesteit meggyalázták

Egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget egy humanitárius feladatot teljesítő orosz MI-8 szállító helikopter lelövéséért, amely a harcok dúlta Aleppoba vitt segélyt , de a becsapódás helyszínét az Al-Nuszra Frontból (Al-Kaida), az Ahrar Al-Shamból és számos más radikális csoportból álló “felkelő” (értsd: vahhabita terrorista) szövetség ellenőrzi. Érdekes, hogy az Egyesült Államok vezetése néhányukat “mérsékeltnek” tekinti.

Számos sokkoló videó felvétel, amelyet a Szputnyik médiatársaság etikai okok miatt nem fog bemutatni, bukkant fel az interneten egy orosz helikopter lelövése után, amely a személyzet három tagjának és két másik orosz tisztnek az életét követelte. A személyazonosságukat eddig még nem erősítették meg a hatóságok.

A felvételek szerint egy csődület figyeli az égő roncsokat, amelyek egy orosz helikopter maradványainak tűnnek, mellette számos holttesttel. Néhány körülálló személyt hallani, ahogy azt üvöltik, hogy “Allah Akbar”, vagyis Isten hatalmas arabul. Az egyik videó egy “felkelőt” (értsd: vahhabita terroristát) mutat, amint egy meztelen holttesten áll, miközben a másikon a tömeg egy holttestet, amit egy orosz pilótának mondanak, vonszol a porban.

Képek keringenek még az internet közösségi oldalain, amelyeken állítólag megégett orosz útlevelek és személyes tárgyak láthatóak a személyzet tagjaitól

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy az incidens Idleb tartomány északi részén történt, amelyet a “Hódítás Hadserege” (Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség ellenőriz. A “Hódítás Hadserege” egy ernyőszervezet, amely magába foglalja az Al-Nuszra Frontot (mostanában Fatih Al-Sham), az Ahrar Al-Shamot és más “szíriai felkelőket” (legnagyobb részük külföldi vahhabita fegyveres), akik meg akarják dönteni Bashar Al-Asszad szíriai elnök kormányát.

A szövetség támogatást kap Szaúd-Arábiától és Katartól. Azt is hallani róla, hogy szövetségben van az USA által támogatott “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű csoportokkal.

Az Al-Nuszra Frontot már régóta terrorista szervezetnek tekintette Oroszország, az Egyesült Államok és az ENSZ. De Washington megkadályozta Moszkva kezdeményezését, hogy az Al-Nuszra Front partnereit, pl.: az Ahrar Al-Sham szervezetet felvegyék az ENSZ Biztonsági Tanácsa által nyilvántartott terrorista csoportok listájára azt állítva, hogy azok valójában “mérsékelt felkelők” és a damaszkuszi kormány törvényes ellenzékeként kell őket kezelni

Az Ahrar Al-Sham és a Dzsaish Al-Fatah más tagszervezetei állíthatják, hogy ők valójában a “mérsékelt ellenzékhez” tartoznak, de a tetteik másról árulkodnak. Nem csak radikális vahhabita ideológiát vallanak, hanem ezenkívül számtalan súlyos rémtettért is felelősek, Példának okáért, májusban az Al-Nuszra Front és az Ahrar Al-Sham fegyveresei 19 polgári lakost mészároltak el Zara alawi faluban, Homsz tartomány területén.

Oroszország és az USA jelenleg megegyezett, hogy közösen lépnek fel az Al-Nuszra Front visszaszorításáért, amelyet az Al-Kaida szervezeteként hoztak létre Szíriában, de az elmúlt héten állítólag elvált a nemzetközi terrorhálózattól. Ez a megegyezés nem vonatkozik más helyi szélsőséges vahhabita csoportokra, amelyek együttműködnek az Al-Nuszra Fronttal, közöttük az Ahrar Al-Shamra.

Az orosz helikopter úton volt a Hmeimim légi támaszpontra, amikor lelőtték. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov közölte, hogy a fedélzeten tartózkodók hősként haltak meg, mert megpróbálták elkerülni a tömeges áldozatokat a földön.

pilóta

Állítólag a helikopter pilótája az, akit a földön húznak

Forrás: sputniknes.com

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑