Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2016. 04. 01.

Letartóztattak egy török férfit az orosz pilóta meggyilkolásáért

2016. 04. 01.

A török rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte azt az orosz pilótát, akinek a gépét egy török katonai repülő lőtte le a szíriai-török határon tavaly novemberben.

Sajtóértesülés szerint letartóztattak csütörtökön egy férfit, akiről azt gyanítják, hogy ő gyilkolta meg tavaly novemberben a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó pilótáját. A Hürriyet című napilap úgy tudja, hogy Al-Barislan Taslik terroristát Izmirben, egy étteremben fogták el 14 társával együtt.

A Szu-24-es típusú vadászbombázót november 24-én lőtte le egy török vadászgép a szíriai-török határon.

Orosz védelmi illetékesek szerint a pilótának, Oleg Peskov alezredesnek sikerült katapultálnia a lelőtt gépből, de Szíriában tevékenykedő fegyveres csoportok török tagjai földet érés közben meggyilkolták.  Navigátora túlélte a katapultálást, s őt az orosz erőknek sikerült kimenteniük, de eközben egy orosz katona meghalt.

Moszkva diplomáciai úton kérte Ankarát, hogy a gyilkost adja ki Oroszországnak, de a török kormány nem reagált a kérésnek.

Az incidens komoly feszültséget okozott Ankara és Moszkva között. Oroszország egy sor gazdasági szankciót hozott a NATO-tag Törökország ellen.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI – Sputniknews nyomán)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑