Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 01. 29.

Levél Németországba

2016. 01. 29.

Megígértem magamnak, hogy egy ideig nem foglalkozom Németországgal, hiszen elegendő csak általánosságban nem érteni, mit csinálnak éppen „A Nyugaton”. Csakhogy megjelent egy youtube üzenet, egy bizonyos Bibi Wilhailm nevű ifjú, „árja” hölgytől, aki bizony jól ki van akadva és kellőképpen el van keseredve a hazájában/hazájával történtekkel kapcsolatban. Gondoltam, képzeletben válaszolok neki.

Kedves Bibi! Üdv a klubban! Örülök, hogy közzétetted a felhívásod. Németországnak és Európának ilyen fiatalokra van szüksége. Sajnos azonban nincsenek jó híreim. Úgy tűnik, egy kemény élet, de legalábbis jó pár küzdelmes év vár rád. Jelen pillanatban két megoldás közül választhatsz: harcolsz, vagy menekülsz. Harcolni úgy tudsz, hogy a közelgő németországi választásokig „mindenkit” meggyőzöl arról, kergessék el Merkelt és az egész felvilágosult-liberó-multikulti bagázst a fenébe. (Jó dolog ez a demokrácia, bár „elkergetéshez” nem feltétlen szükséges.) Nem lesz könnyű, mert Te – és az ilyen talpraesett európaiak – hamar fasisztának lesznek bélyegezve, ami minimum kellemetlen, de mégis jobb, mint egy „fiki-fiki”. (Az mellékes, hogy a nácikat általában miért fasisztázzák, de van magyarázat: Mert a szocializmus csak internacionalista lehet. Szerintük.) Persze, náci sem vagy ez egyértelmű. A harcnak azonban ezzel még nem lesz vége, sőt ekkor fog igazán elkezdődni. Nem csak azért, mert ott lesz még annyi bevándorló, hogy magatok se tudjátok a számukat. Hanem azért, mivel egy olyan régi-új társadalmat kell csinálnotok, ahol például a lányok fiukkal a fiuk pedig lányokkal rakják össze, általában és nagy számban. Sőt, ezekből az attrakciókból produktumok is lesznek. Bizony! Sokan! A gender mozgalmárokat, az LMBTQ aktivistákat – és nem megfeledkezve róluk – a demokráciafejlesztőket pedig felrakjátok a vonatra (na jó, repülőre) és elkülditek Ámerikába, vagy inkább az Iszlám Államnak. Bibi! Azt kell megértsd, hogy ami nálatok történik, arról maga az országod is tehet! De mások is, akik ezeket az embereket útnak indították. A harcnak többféle módja van, a cselvetés, csapdaállítás, megtévesztés mind ezek közé tartozik. A Trójai falóról bizonyára hallottál. Nálatok most szaladgál belőle pár millió, két lábon. Háborúban viszont esetleges a kímélet.

A másik megoldás, hogy elmenekülsz. Ne gondold, hogy Te lennél, Te vagy az egyetlen. És ez nem szégyen. Ha az állam nem tud, vagy nem akar megvédeni, nem nagyon tehetsz mást. (Legalábbis demokratikus keretek között. Bármit is jelentsen ez.) Szerinted miért van az, hogy számos nyugat-európai nagyváros lakosságának 30-50-60%-a bevándorló? Ilyen gyorsan azért Európa sem öregszik. Azért van, mert az őslakosok egyszerűen elköltöztek vidékre, kisvárosba, vagy éppen egyenesen külföldre. Ok mindig van, például a jó levegő. Ki és miért hangoztatná az igazat? Hogy lerasszistázzák és még fel is jelentsék?! Melyik felvilágosult-liberó-multikulti állam vallaná be a valódi okokat, sőt melyik vizsgáltatná egyáltalán? A mai napig tagadják a No-go zonák létét, vagy minimum nem beszélnek róluk. Tehát xenofób gyanús egyénből „xenóvá” fogsz válni. De hidd el, Te – 16 évesen – még nem tehetsz róla. Különben is, a videó üzeneteddel már most többet tettél, mint az egész Bundestag együttvéve. És igen, én sem, mi sem vagyunk xenofóbok, csak tudunk és akarunk különbséget tenni ember és ember között, szándék és cselekedet alapján. Megkülönböztetünk jó és rossz arabot, perzsát, zsidót, afrikait, de európait is. Járunk arab, kínai, török és mindenféle éttermekbe, üzletekbe. Társadalmi kísérletben azonban volt már részünk pár évtizedig, újabban nem szívesen vennénk részt. Az a rendszer megbukott, sőt a történelem szemétdombjára került. Hát, van ott hely még ennek is. Kedves Bibi! Ha jönnél hozzánk, szívesen látunk! Barátsággal,

Orientalista.hu- Vahn Mégh

Megosztom:

,
Back to Top ↑