Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 04. 20.

Libanonba utazott Erdő Péter bíboros

2016. 04. 20.

Erdő Péter a humanitárius segítségnyújtásról és a maronita egyházzal fenntartott kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Libanonban.

A maronita egyházzal folytatott együttműködés erősítéséről, illetve a humanitárius helyzet és a segítségnyújtás lehetőségeinek feltérképezéséről Libanonban folytat megbeszéléseket Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke – erről maga az egyházi vezető tájékoztatta az MTI-t.

Erdő Péter Béchara Boutros Rai maronita pátriárka meghívására vasárnap este érkezett és péntekig tartózkodik a közel-keleti országban.

Download (1)

Kaslik, 2016. április 19. Hady Mahfouz, a libanoni maronita egyetem (Université Saint-Esprit de Kaslik) rektora (b) dísztoktorrá avatja Erdő Péter bíborost, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnökét az egyetemen, Kaslikban 2016. április 18-án. Erdő Pétert Béchara Boutros Rai maronita pátriárka hívta meg, hogy erősítsék az együttműködést, illetve megbeszéljék a humanitárius helyzetet és a segítségnyújtás lehetőségeit.

A bíboros nyilatkozatában kiemelte: Libanonban pillanatnyilag béke van, de a térségben dúló háborúk hatása érezhető, a másfél millió menekült pedig óriási kihívás és teher a hatmillió lakosú ország számára.

Erdő Péter kitért arra: szerdán találkozik a Katolikus Karitász helyi szervezetének vezetőjével, hogy tájékozódjon a konkrét feladatokról, és megbeszéljék a segítségnyújtás lehetőségeit. A nemzetközi katolikus segélyszervezet, a Katolikus Karitász Libanonban dolgozó munkatársai mindenhova el tudnak jutni a régióban, ahol szükség van a segítségükre, és sokan dolgoznak a menekülttáborokban, ugyanakkor munkájukhoz “minden segítségre szükség van” – ismertette.

A bíboros hozzátette: az a másfél millió ember, aki (a polgárháborús) Szíriából Libanonba menekült, nem akarja elhagyni a Közel-Keletet, hanem az otthonukhoz közel szeretnék megvárni, hogy hazatérhessenek. Őket tehát ebben kell segíteni – fűzte hozzá.

Libanoni látogatása második napján Erdő Pétert a libanoni maronita egyetem, az Université Saint-Esprit de Kaslik díszdoktorává avatta Hady Mahfouz, az intézmény rektora. Ezzel kapcsolatban Erdő Péter elmondta: látogatásának célja az is, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a maronita egyetem között már meglévő együttműködés újabb lehetőségeit keressék az intézmény vezetőjével.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑