Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 02. 12.

Libanonban megállt a keresztény lakosság fogyása

2019. 02. 12.

A közel-keleti országban végzett demográfiával kapcsolatos adatgyűjtés eredménye szerint az évtizedek óta fogyatkozó keresztény lakosság száma stagnált a tavalyi évben. Egyes tanulmányok szerint újra növekedésnek indulhat a keresztények aránya Libanonban.

Az egyházak által benyújtott adatok szerint megállt a keresztények létszámának csökkenése Libanonban. A belügyminisztérium által összegzett adatok azt mutatják, hogy a jövőben visszaállhat a keresztény-muszlim egyensúly a közel-keleti országban.

Libanonban a legutolsó népszámlálást 1932-ben végezték. Az akkori adatok azt mutatták, hogy a keresztények aránya meghaladta az 53%-ot, vagyis közel kilencszázezer libanoni vallotta magát kereszténynek.

Az elmúlt harmincöt évben Libanonban rohamosan megfogyatkozott Jézus követőinek a száma. A két polgárháború keresztények százezreit kényszerítette otthonaik elhagyására. A térségben dúló háborúk, a palesztin-izraeli konfliktus és a Dél-Libanonban évekig tartó izraeli megszállás bizonytalanságot teremtett a helyi keresztények körében. A geopolitikai instabilitás teret adott a szélsőséges iszlamista csoportok térnyerésének, és a nyugtalan politikai helyzet az ország gazdaságát is megtépázta.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

S4C.News – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑