Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2014. 10. 07.

Libanont a középkorba taszítjuk vissza

2014. 10. 07.

Jövő év februárjában leköszönő izraeli hadsereg vezérkari főnöke Beni Ganc tábornok egy interjú sorozatot adott számos izraeli médiumoknak, amikben közölte, hogy a Hezbollahal vívott háború még nem ért véget.

Az újságírók rákérdeztek a legutóbbi harcokra ahol libanoni szervezet súlyos veszteséget okozott az izraelieknek. Ganc válaszul elmagyarázta, hogy nem felejtenek, azóta folyamatosan hadgyakorlattal készülnek egy újabb Hezbollah elleni támadásra. Legközelebb elmegyünk, a végsőkig legyen akár területfoglalás, vagy ha kell, a Libanont a középkorba taszítjuk vissza és 80 év kell majd az újjáépítéséhez.

Az elmúlt hetekben a Szíriában tevékenykedő iszlamisták megpróbálnak Libanonba is bejutni. Az izraeli-libanoni határhoz közel állomásoznak és a Mayadeen libanoni csatorna szerint az izraeliek segédkeznek hogy a fegyveresek átszökjenek. Izrael valószínűleg egy újabb konfliktust akar gerjeszteni a térségben miután a szír erők egyre nagyobb területeket tisztítanak meg a terroristáktól.

 Izrael attól tart hogy a Szíriával szövetséges Hezbollah még jobban megerősödik,  A szervezet vezetője Nasrallah akár beválthatja ígéretét miszerint Galileában Intifádát hirdet a palesztinok között és fegyveres alakulatokkal támogatná őket. – mondta Ganc

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑