Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2018. 09. 13.

Magyarok is élnek az iszlamisták által ostromolt szír keresztény városban

2018. 09. 13.

Öt éve támadják az idlebi iszlamisták a térség legnagyobb keresztények lakta városát. Most, hogy a damaszkuszi kormányerők offenzívát készítenek elő Idleb felszabadításáért, a tartományban tevékenykedő terroristák megsokszorozták a rakétatámadásaikat Maharda ellen. Az ostromlott városban magyarok is élnek.

Mahardaban mindennaposak a rakéta becsapódások, annak ellenére, hogy a településen nem állomásoznak szír katonák, csak a helyi férfiak által alapított Nemzetvédelmi Erők egységei vannak jelen, akik legfőképp rendvédelmi feladatokat látnak el.

A keresztény város elleni támadások észak felől, Al-Lataminah irányából érkeznek. Lapunknak sikerült felvennie a kapcsolatot Kecskés Juliannával, aki családjával együtt kitartott Mahardaban. Vejei és a család többi férfi tagjai mind a védelmi erők sorait erősítik. A városvédők nap, mint nap verik vissza a terroristák támadásait.

.
Múlthét pénteken az iszlamista csoportok több rakétát is kilőttek a városra. A város lakosságát megrázták a terrortámadások.

Szörnyű napunk volt, mindenkit megrázott az eset, és sajnos még nincs vége! Ahogy közeledik a szíriai hadsereg Idleb felé, annál nagyobb a veszély nálunk is, mert az Al-Lataminahban lévő terroristák is fokozzák a támadást az irányunkba. A közvetlen családtagjaim mind a három lányom vejeim és hét unokám épségben átvészelte a támadást – közölte Kecskés Julianna.

A pénteki rakétatámadásban tíz embert halt meg. A városban három napos gyász rendeltek el. Biztonsági okokból az iskolákat is bezárták.

Egyik három gyerekes családból csak az apa van életben. Egy másik három gyerekes családból a két nagyobbik iker lányok veszítették életüket. Az egyik vejem tizennégy éves unokatestvére, is életét vesztette. Egy huszonhárom éves lány is meghalt, az apja életveszélyesen megsérült – mondta Kecskés Julianna.

Vasárnap a város lakosságának részvételével eltemették a pénteki támadás áldozatait. Ahogyan a mártírokat illeti koporsóikat a szíriai nemzeti lobogóval takarták le, és zenés gyászmenettel kísérték el utolsó útjukra.

.
Julianna szerint a húszezer fős keresztény város lakossága, teljesen kimerült. Az elmúlt öt év támadásai maradandó nyomot hagytak az emberekben. A helyiek attól tartanak, hogy a szíriai hadsereg offenzíváját rajtuk bosszulják meg az iszlamisták és egyre több rakétát lőnek rájuk.

Úgy érzem, rajtunk már senki, semmi nem segít. Lehet, hogy azoknak volt igaza, akik elmentek innen? Már nem hiszek abban, hogy itt még újra rendben lesz minden! Bármi is lesz mi kitartunk – mondta Kecskés Julianna.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑