Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2021. 10. 12.

Mali szerint Franciaország terroristákat képez ki az afrikai országban

2021. 10. 12.

Bizonyíték van arra, hogy Franciaország terrorista csoportokat képez ki hazája területén – nyilatkozta Choguel Kokalla Maiga Mali miniszterelnöke az orosz Sputnik hírügynökségnek.
A francia hadsereg Kidal nevű régióban  átadott egy területet az Ansar Al-Din nevű szélsőséges iszlamista szervezet számára.
A miniszterelnök szerint a Kidal régiót teljes egészében Franciaország ellenőrzi és megtiltották a mali hadsereg számára a belépést. Azt azonban a miniszterelnök nem érti, hogy francia tisztek miért képeznek ki iszlamista fegyvereseket hazája területén.
Franciaország eredetileg 2013-ban kezdte meg katonai misszióját Maliban, melynek célja eredetileg az Al-Kaida és más terrorista csoportok elleni harc volt. A nyáron azonban Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a francia egységek kivonulnak Maliból.
Mali kormánya azonban azzal vádolja a franciákat, hogy magára hagyják a káoszba süllyedt országot. A francia kormány a kivonulás egyik okának azt nevezte meg, hogy nem tud hatékonyan együttműködni Mali katonai kormányzatával. Az afrikai ország kormánya éppen ezért orosz biztonsági cégeket bízott meg a terrorizmus elleni harcban való segítséggel.
Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑