Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 04. 02.

Már 112 ezer a Jemen elleni szaúdi agresszió halálos áldozatainak a száma

2020. 04. 02.

Egy az amerikai és a holland kormány által működtetett projekt adatai alapján, hogy a már öt éve Jemen ellen folyó szaúdi katonai agresszió halálos áldozatainak a száma elérte a 112 ezer főt.

A Szaúd Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok és legfőbb támogatójuk, az Egyesült Államok által kezdett katonai agresszió a világ egyik legnagyobb humanitárius katasztrófájához vezetett.

Az ENSZ jelentései szerint a háború következményeként jelenleg a jemeni lakosság 87%-a szenved az élelmiszer, illetve a tiszta víz hiányától.

Jelenleg azonban a világméretű koronavírus járvány miatt félnek attól, hogy Jemenre is kiterjed majd és az ország képtelen lesz a védekezésre. Az Amerika barát szaúdi katonai koalíció ugyanis a jemeni egészségügyi infrastruktúra 60 százalékát elpusztította.

A jemeni egészségügyi minisztérium a miatt is aggódik, hogy a szaúdi blokád miatt a Jemen számára szánt egészségügyi támogatások nem jutnak el az országba. A jemeni kikötők és repülőterek illegális szaúdi-amerikai blokádja lehetetlenné teszi bármilyen segítség fogadását.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑