Cadmus fordítás Cadmus
Afganisztán

2016. 02. 24.

Március elején tárgyalóasztalhoz ül az afgán kormány és a tálibok  

2016. 02. 24.

A Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint az afgán kérdésben érintett Afganisztán, Pakisztán, Kína és az Egyesült Államok február 23-án Kabulban tartotta a párbeszéd negyedik fordulóját. A négyek bejelentették, hogy az afgán kormány és az afgán tálibok valószínűleg március elején Iszlámábádban tartanak közvetlen párbeszédet.

A négyek által kiadott nyilatkozat szerint a felek egyetértenek a döntéssel és támogatják a kormány, a tálibok és más fegyveres csoportok közötti közvetlen párbeszédet.

Afganisztán és Pakisztán közös munkacsoport létrehozásáról döntött, hogy előmozdítsák az afgánok által irányított békefolyamatot és megbékélést.

Salahuddin Rabbai afgán külügyminiszter aznap kifejtette, hogy az afgán kormány üdvözli a fegyveres csoportok részvételét a megbékélésben és a békefolyamatban, és arra szólította fel a szomszédos országokat és a nagyhatalmakat, hogy támogassák a békefolyamatot.

Yao Jing, Kína afganisztáni nagykövete; Hekmat Khalil Karzai afgán külügyminiszter-helyettes, Aizaz Chaudhry pakisztáni külügyi titkár és David Lindwall, az amerikai nagykövetség ügyvivője is vett részt a párbeszéden.

A négyek párbeszédére első ízben idén január 11-én került sor Iszlámábádban, amelyen a felek a kormány és a tálibok közötti párbeszédre szólítottak fel.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑