Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 05. 07.

Mártírok Napja – A Hősök köztünk élnek

2018. 05. 07.

Szíria május 6-án ünnepelte a Mártírok Napját azokra emlékezve, akik nem buktak el, hanem felemelkedtek a mennybe hazájuk védelmében és szembeszálltak minden idegen agresszióval.

A szíriai Mártírok Napja azt a napot örökíti meg, amikor az oszmán megszállók több szíriai és libanoni értelmiségit végeztek ki Damaszkuszban és Bejrútban.

Nem tudjuk, hogy ez a végzet vagy csak balszerencse, azonban a mai napon ünnepelünk és a hősi halottainkra emlékezünk.

Mélyen megrázott bennünket, az angol nyelvű Syrian Arab Army oldal és a magyar nyelvű Szíriai Arab Hadsereg oldal készítőit egyaránt, hogy Wasszim Issza bajtársunkkal, az angol nyelvű oldal egyik szerkesztőjével, a Szíriai Arab Hadsereg katonájával ma történt.

Wassim Issa

Wasszim egy példakép a haditudósítók között, a harcállását ellenséges aknavető támadás érte, azután a damaszkuszi 601. számú katonai kórházba szállították. Az állapota stabil és eddig biztató hírek jönnek a kórházból.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek nevében és a szerény magyar oldal nevében gyors gyógyulást kívánunk! Wasszim bajtársunk óriási támogatást adott tudósításaival hazájának, katonatársainak, minden szíriai állampolgárnak az országon belül és kívül. Megmutatta a világnak és ami még fontosabb a szíriai népnek, hogy a fegyveres erőik ott vannak, hogy megvédjék őket!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑