Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 07. 19.

Mártírokra emlékezünk

2017. 07. 19.

5 éve történt.

Több mint hat éve dúl a háború. A háború köde sok mindent elfelejtet velünk a szürke hétköznapokban. Sok százezer szíriai ember meghalt. Ezzel összefüggésben ma a mártírokra emlékezünk. 2012. július 18. az a nap, ami a konfliktus háborúvá történő szélesedésére emlékeztet. Rengeteg mártírja van Szíriának, most mégis engedjék meg, hogy a fentebb említett napon hősi halált halt két szíriai vezető emlékének felidézésével fejezzük ki tiszteletadásunkat a háború áldozatai és hősi halottai emlékezete előtt!

Öt évvel ezelőtt halt hősi halált Daud Radzsiha vezérezredes, a Szíriai Arab Köztársaság honvédelmi minisztere és Aszef Shaukat altábornagy honvédelmi miniszter-helyettes Damaszkuszban, a nemzetbiztonsági tanács épülete ellen elkövetett robbantásos merényletben. Az akció összehangolt volt és külföldről irányított, külső hírszerzők és a vahhabita terroristák együttműködésében valósult meg. Az ország és a Szíriai Arab Fegyveres Erők felvették a harcot. Hű szövetségesek segítségével Szíria mostanára közel áll a háború befejezéséhez.

Sok minden történt az utóbbi években, de a háború már az ország külső részein folyik a megszállók ellen, az Al-Kaida, a Daesh, a “mérsékeltek” és külföldi gazdáik ellen.

A Kegyelmes Isten nyugosztalja békében a hősi halottakat és a háború ártatlan áldozatait!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

,
Back to Top ↑