Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2022. 10. 25.

Medvegyev: Oroszország többszörösére növelte a fegyvergyártást

2022. 10. 25.

Többszörösére nőtt a fegyverek és különleges felszerelések gyártása Oroszországban – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Felvételt is közölt arról, hogy Nyizsnyij Tagilban a harckocsigyártást ellenőrizte az Uralvagonzavod vállalatnál, amely a legnagyobb páncélozott járműveket gyártó vállalat ezen a területen.

“Az ellenséges elemzések olvasása során többször találkoztam olyan állításokkal, hogy Oroszországban hamarosan elfogynak a haditechnikai eszközök és a keresett fegyverek. Mintha már mindent elhasználtak volna. Ne reménykedj. A fegyverek és különleges felszerelések gyártása minden területen sokszorosára nő: a tankoktól és ágyúktól a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Csak várj!” – jegyezte meg.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a Krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok állnak, rakétacsapásokat indítottak. A csapások célpontjai energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítmények voltak országszerte, Harkovtól – Kijevig, Lembergtől – Ivano-Frankivszkig.

Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban. Volodimir Zelenszkij a múlt héten azt mondta, hogy az ország erőműveinek 40 százaléka megsemmisült, ami hatalmas áramkimaradásokhoz vezetett.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Orosz Hírek

Megosztom:

,
Back to Top ↑