Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 06. 11.

Még mindig hatalmas fegyverszállítmányok érkeznek Törökországból Észak-Szíriába

2016. 06. 11.

Hatalmas mennyiségű fegyvert és lőszert vittek át Törökország déli határán keresztül Észak-Szíriába a terroristák által uralt területekre, hozták nyilvánosságra források.

“Miközben fegyvereket és lőszereket szállított, több teherautó haladt át szabadon a különféle terroristacsoportok által irányított területeken Aleppó északi részén, és elért egy ISIL (daesh) által ellenőrzött terület”, – közölte az Orosz Központ a Szíriai Megbékélésért.

Májusban források nyilvánosságra hozták azt is, hogy az al-Kaidával összeköttetésben álló Nuszra Front továbbra is használja a török ​​határokat, hogy friss harcosokat küldjön Szíria északi Aleppo tartományába, hogy ott a társaikhoz csatlakozzanak a harctereken.

“A terroristák, akik Törökország ​​déli határán keresztül belépnek Szíriába, néhány napig az Nuszra katonai kiképző táboraiban maradnak, hogy a csoport tapasztalt terroristái kiképezzék őket”,-  mondta a forrás, hozzátéve, “amint felkészültek, a friss újoncokat elküldik a harcterekre”.

“A legtöbb friss újoncnak nincs háborús tapasztalata, és több katonai kiképzésre van szükségük, hogy igazi harcossá váljanak”, – folytatta a forrás.

A szíriai válság eszkalációja óta a török határok a legfőbb útvonalai a terroristák beszivárgásainak Szíriába.

Források szerint májusban nagyszámú terrorista lépte át a török ​​határt, hogy Szíria északi Aleppo tartományában csatlakozzanak az Nuszra Fronthoz.

“Egy 70 tagú terrorista csoport, akiket Törökországban kiképeztek és felszereltek, kisebb csoportokban beléptek Anadanba, Észak-Aleppo területeire, hogy csatlakozzanak az al-Kaidával összeköttetésben álló Nuszra Fronthoz”, közölte a szíriai Békekoordinációs Központ Hmeimim-ben, hozzátéve, “a friss terroristák három gépjárművet hoztak magukkal lőszerekkel és fegyverekkel megrakva.”

Más szervezetek is beszámoltak hasonló esetekről. Egy korábbi hírben például egy angliai központú megfigyelő csoport szerint legalább 500 takfiri fegyveres lépte át a török-szíriai ​​határt február 17-én egy észak-szíriai határ menti városba tartva, azt megelőzően pedig február 14-én 350 terrorista lépte át, hogy a militánsok oldalán harcolhassanak, számolt be a Press TV.

“Legalább 500 lázadó kelt át a Bab al-Salam határátkelőhelyen útban A’zaz város felé, ahol segíteni akarnak a felkelőknek a kurd erők által a tartomány északi részén elért nyereségekkel szemben”, nyilatkozta akkor Rami Abdel Rahman, a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának vezetője.

Orientalista.hu – (Persianews, Farsnews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑