Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 07. 23.

Megbeszélést folytatott az izraeli és a bahreini külügyminiszter Washingtonban

2019. 07. 23.

Israel Katz izraeli külügyminiszter Washingtonban találkozott Khalid Bin Ahmed Al Khalifa bahreini külügyminiszterrel az amerikai külügyminisztérium épületében. A két miniszter összeállt egy kép erejéig és a sajtónak azt nyilatkozták, hogy a vallásszabadságról tárgyaltak egymással.

A ,,vallásszabadság,, szót mindkét külügyminiszter szájából különös hallani. Az ,,Izrael,, nevű állam képződmény ugyanis elnyomja a területén élő muszlim és keresztény lakosokat. Az utóbbi időszakban például korlátozzák a palesztin lakosság szabad vallásgyakorlását azzal, hogy akadályozzák őket az Al-Aqsa mecsethez való eljutásban. Különös és egyben felháborító, hogy ezt a cionistákkal barátkozó arab vezetők annyiban hagyják.

A bahreini külügyminiszter szájából is képmutatóan hangzik a ,,vallásszabadság,, szó, hiszen Bahrein állam üldözi az országban élő síita lakosságot, annak ellenére, hogy a szavazati joguktól megfosztott síita állampolgárok teszik ki a lakosság több mint 70%-át. Ők alkotják a többséget, és mégis a szunnita kisebbséghez tartozó uralkodó család kezében van minden politikai hatalom. A rendszer ellen tiltakozókat pedig börtönbe zárják, vagy egyszerűen kivégzik Bahreinben.

Azonban mind a két külügyminiszter jókor volt jó helyen, hiszen mind a ketten beleillenek az Egyesült Államok Közel-Kelettel kapcsolatos politikai elképzeléseibe.

Orientalista.hu- Al-Isfahani (The Times of Israel)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑