Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 05. 03.

Megegyezés készül Észak-Homszban

2018. 05. 03.

Észak-Homszban egy megállapodás készült, a megegyezés feltételei a következők:

1. A militáns csoportok minden nehéz és közepes kategóriájú fegyverzetet az egyezmény aláírása utáni 72 órán belül átadnak a szíriai hatóságoknak.

2. A militánsok, akik nem hajlandóak megadni magukat, északra lesznek deportálva, fejenként egy darab gépkarabélyt és három töltött tárat vihetnek magukkal. Ékszereket és készpénzt nem vihetnek el a településekről.

3. A fegyveresek, akik maradni kívánnak az adott településen, megadják magukat és átadják kézifegyvereiket a szíriai hatóságoknak és kihasználhatják az érvényben lévő amnesztiát, egészen hat hónapon keresztül élhetnek ezzel a lehetőséggel.

4. Akik korábban behívót kaptak sorkatonai vagy tartalékos katonai szolgálatra és a közállapotok miatt elmulasztották a bevonulást, hat hónap haladékot fognak kapni, hogy büntetés nélkül teljesítsék állampolgári kötelességüket.

5. A szíriai hatóságok be fognak vonulni a térség településeire, együtt az Orosz Katonai Rendészettel és a szíriai polgári közüzemi vállalatokkal, hogy helyreállítsák a közműszolgáltatásokat.

6. A Szíriai Arab Fegyveres Erők vissza fogják adni a béke és a közrend megőrzésnek kötelezettségeit a Szíriai Állami Rendőrségnek és a Szíriai Belügyminisztériumnak

7. A tanulók visszatérnek az iskoláikba és a kimaradásuk ideje pótlásra kerül a távollétük alapján, valamint az adott helyzetük szerint.

Mindeddig a megállapodás elkészült, két frakció van, egyik az Al-Kaida/Al-Nuszra/Fateh Al-Sham/Hajat Tahrir Al-Sham, amely ellenzi a megegyezést és megpróbálja megakadályozni a végrehajtást. A helyzet gyorsan változik, amint lehetséges a Syrian Arab Army oldal be fog számolni a változásokról.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑