Cadmus fordítás Cadmus
Nap képe

2016. 01. 31.

Meghalt a 35 évig a palesztinok jogaiért is tüntető asszony

2016. 01. 31.

Harmincöt évnyi tüntetés után kedden nyolcvan évesen elhunyt Concepcion Picciotto amerikai asszony, aki a Fehér Ház előtt nyilvánította ki véleményét a világban zajló szörnyűségekről.

Kedden Washingtonban hunyt el Concepcion Picciotto 1980-ban hozta létre főhadiszállását az amerikai elnöki rezidencia közelében.

 A „Connie”, vagy „Conchita” becenévre hallgató asszony, Spanyolországban született, 18 évesen kerül az Egyesült Államokba és a spanyol nagykövetségnél dolgozott.

Egy olasz üzletemberhez ment férjhez, akitől egy lánya született. A viharos házasság drámai válással ért véget, a bíróság a kislányt az apának ítélte.

Concepcion Picciotto

Conchita ezután úgy döntött, hogyha a saját gyerekén nem tud segíteni, akkor megpróbál a világ összes többi gyerekének jobb életet kiharcolni. Ekkor döntött úgy, hogy állandó jelleggel tüntetést szervez a Fehér Ház előtt. Hamar társa is akadt Wiliam Thomas néven, aki kitartóan mindennap részt vett a tüntetésen egészen 2009-ig halála, amikor is meghalt.

 Az Egyesült Államok történetének leghosszabb békés tüntetését mondhatta magáénak, aki megérte Ronald Reagan, George Bush, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama elnökségét is. A Fehér Ház munkatársai is jól ismerték, tisztelték őt.

Conchita tiltakozott az amerikai nukleáris fegyverkezés, a Washington által vezetett háborúk ellen, és a palesztinok jogaiért is kiállt. Ahogy ő fogalmazott, célja az volt: megmenteni a világot.

 Washington lakossága és az arra járó turisták kis sátránál virágokat helyeztek el.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑