Cadmus fordítás Cadmus

Meghalt a palesztin apa, akinek családjára izraeli telepesek rágyújtották a házukat

2015. 08. 08.

Meghalt az palesztin apa, akinek családjára zsidó telepesek rágyújtották a házukat és a tűzben a család másfél éves kisfia meghalt. – közölte az euronews. A kisfiú és apja haláláért izraeli cionista szélsőségesek a felelősek.

Az eset Ciszjordániában, a Nablusz melletti Kafr Duma faluban történt még a múlt pénteken. A családi házat éjszaka gyújtották fel, amikor a család még aludt. A tűzben megsérült a kisgyerek négyéves bátyja és két szülője is, őket egy izraeli kórházba vitték. Palesztin biztonsági források szerint négy zsidó telepes gyújtotta fel a házat.

Korábban az izraeli rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a gyújtogatás nacionalista indíttatású támadás volt. A ház falára olyan feliratot írtak, amely egy zsidó szélsőséges szervezetre utal. A csoport azzal fenyegetőzik, hogy megbosszulja a Netanyahu-kormány minden lépését, amely a ciszjordániai izraeli telepbővítéseket korlátozza.

A támadás után az izraeli kormányfő azt mondta, országa “határozottan fellép a terrorizmus ellen, nem számít, kik az elkövetők”.

Ennek ellenére  a keresztény templomok felgyújtására buzdító Lehava cionista szervezet vezetője ellen nem indítottak eljárást. Izraeli körökben is szélsőséges szervezetként elkönyvelt Lehava-t az izraeli biztonsági erők a Sin Bét nem hajlandó a terrorszervezetek listájára feltenni  arra hivatkozva hogy kevés bizonyíték szól a cionista vezető és szervezete ellen.

Az izraeli szélsőséges cionista terrorcselekmények, nem új keletűen az országban. A telepesek országszerte napi szinten terrorizálják a palesztin földműveseket. A földjeiket kisajátítják, gyümölcsültetvényeiket elpusztítják.

Az izraeli kormány türelemre intette a  Ramallah-t, de a palesztin szervezetek a hágai törvényszékhez akarják vinni az ügyet.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑