Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 04. 08.

Megint Istent játszik a cionista rezsim vezére

2015. 04. 08.

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök szerint az Iránnal megkötött keretmegállapodás “nagyon, nagyon rossz”, és vasárnap egy ennél jobb végleges megállapodás kidolgozására adott parancsot az amerikai kormánynak. Amerikai tévécsatornáknak adott nyilatkozataiban azt mondta, hogy a megállapodás fenyegetést jelent Izrael fennmaradására, és egyáltalán nem állja útját annak, hogy Irán atombombát fejlesszen ki, sőt éppen egyengeti előtte az utat.

Barack Obama amerikai elnök szerint “az életben egyszer adódik olyan lehetőség”, mint az Iránnal atomprogramjáról szóló keretmegállapodás megkötése, amely megakadályozza, hogy az ország atombomba birtokába jusson, és így hosszabb távú stabilitást hoz a Közel-Keletnek.

A The New York Times című amerikai lapnak adott és vasárnap este megjelent interjújában megerősítette az Egyesült Államok azon vállalt kötelezettségét, hogy megvédi Izraelt, ha támadás érné, de elismerte, hogy a diplomáciai megállapodás keresése Iránnal feszültté tette Washington viszonyát szövetségesével.

“Nehéz időszak volt” – jelentette ki Obama, hozzátéve: személy szerint neki rossz volt látni, hallani, hogy az izraeli érdekek mellőzésével vádolták a kormányát. “Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy elviseljük a keretmegálapodás esetleges kudarcát anélkül, hogy a bőrünket vinnénk a vásárra” – mondta, majd megemlítette, hogy kormánya politikájának része a közeledés, és ilyen volt a Kubával és a Mianmarral szembeni is.

Netanjahu őrjöng, Obama meg a cionisták alfelét nyalogatja. Megvédeni egy atomhatalmat? Amerikai adófizetők milliárdjait költeni arra, hogy egy folyamatosan háborúzó terrorállam Nagy – Izrael koncepcióját megvalósítsa?

Orientalista.hu  – (Forrás: hunhir.hu)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑