Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 05. 27.

Megkezdődött a Szíriai sivatagot visszafoglaló hadművelet

2017. 05. 27.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik hivatalosan elindították a szíriai sivatag visszafoglalását célzó hadműveletet.

A hadművelet első fázisában, a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei biztosítottak 1300 négyzetkilométernyi területet és elszigetelték a Damaszkusz tartomány keleti részén lévő katlanokat, amelyek zavarokat okozhatnak a fővárosnak és teljes ostromzárba vonták őket, elvágva mindet a sivatagtól és a jordániai határól, ahonnan fegyvereiket és ellátmányukat kapták. Ezenkívül a vahhabita terrorista csoportok fenyegető támadásitól megóvták az Al-Szin légi bázist.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei egyidejűleg hadműveletbe kezdtek Aleppo tartomány keleti részén, miután sikeresen megakadályozták a török erők és zsoldosaik további betörését a térségbe.

Egy másik hadművelet zajlik Palmyrától keletre, amelyikben a szíriai csapatok elfoglalták a város felé vezető utak feletti magaslatokat, így semlegesíteni tudnak bármely támadási kísérletet az ISIS vagy a többi vahhabita terrorista csoport részéről, mielőtt mélyebbre nyomulnak a szíriai sivatagban.

Ma, minden idegen erőfeszítés ellenére, amely arra irányult, hogy visszatartsa őket, a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik több irányból és egy időben megindították a hadműveleteiket a szíriai sivatagban; és az első alkalommal, a támadó egységeket nem szállították egyik frontvonalról a másikra, hanem ma minden egység ugyanolyan szintű harci tapasztalatokkal bír, ugyan olyan szinten kiképzett és harcra kész. Olyan hadművelet indult, amely a Szíriai Arab Hadsereg legnagyobb offenzívája lehet a háború kezdete óta, és az egyik legdiszkrétebb művelet, amit eddig láthattak.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő vizuálisan több alkalommal észlelték az úgynevezett “USA vezette koalíció” repülőgépeit, amikor megközelítették volna a szíriai hadműveletek körzeteit. Emlékezzenek arra, hogy a szíriai kormánycsapatok sikerei nagyon sok külföldi hatalomnak nagyon sok kellemetlenséget okoznak.

Talán ez a fázis, amikor az ISIS terrorszervezet a leggyengébb, eddig nem voltak ilyen rossz napjaik, és ha minden terv szerint megy, és úgy kell történnie, az ISIS terroristák nem fogják megélni az őszt, mert a nyár a pokol tüzét hozza rájuk. Természetesen mindannyian tudják, hogy a szíriai háborúnak sokféle kimenetele lehet, így adunk magunknak egy minimális tévedési lehetőséget, azonban nagyon magas szinten bízunk a Szíriai Parancsnokságban, a szíriai csapatokban és szövetségeseikben a hadszíntéren.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑