Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 29.

Megkezdődött a végső leszámolás Aleppoban

2016. 07. 29.

A Szíriai Arab Hadsereg az Orosz Fegyveres Erők és a szövetséges szervezetek, megkezdték az északi főváros felszabadítását. A civileknek három menekülési folyosót alakítottak ki illetve a létrehoztak egy negyedik menekülési útvonalat azoknak a fegyvereseknek akik hajlandóak letenni a fegyvert.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította a Handarat palesztin menekülttábort Észak-Aleppoban

A Szíriai Arab Fegyveres Erők felszabadították a Handarat palesztin menekülttábort délre az Al-Mallah mezőgazdasági üzemektől Aleppo város közelében, közölte a helyi média.

A szíriai kormányerők ellenőrzésük alá vonták a Handarat palesztin menekülttábort, délre az Al-Mallah mezőgazdasági üzemektől Aleppo városa közelében, jelentették médiaforrások csütörtökön.

A libanoni Al-Mayadeen TV csatorna szerint a Handarat tábor felszabadítása véget fog vetni a vahhabita fegyveres csoportok jelenlétének az egyik térségben Aleppo északi részén. Arra lehet számítani, hogy az összecsapások távolabbra tolódnak, közvetlenül a Törökországgal határos régióba, tette hozzá a TV csatorna.

Aleppo fel van osztódva a szíriai kormányerők és az “ellenzéki” (értsd: vahhabita terrorista) csoportok között, a nyugat és keleti negyedekre. A felek támadják egymást a kialkudott tűzszünet ellenére.

Ma délelőtt az orosz honvédelmi miniszter, Szergej Shojgu bejelentette, hogy Moszkva és Damaszkusz nagy méretű, közös humanitárius műveletet indított Aleppoban, három közlekedési folyosót nyitva polgári személyeknek és egyet a magukat megadni hajlandó fegyvereseknek, és elmondta, Moszkva felajánlotta a Szíriában dolgozó nemzetközi segélyszervezeteknek, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

A Szíriai Arab Hadsereg egy újabb kerületet vont az ellenőrzése alá Aleppo városában

Egy órával azután, hogy teljesen ellenőrzése alá vonta a stratégiai fekvésű Aleppo város Bani Zaid kerületét, a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya – a Köztársasági Gárda támogatásával – elfoglalta Aszhrafijah kerület ostromolt részeit a “Fatah Halab” terrorista szövetség fegyvereseinek visszavonulását követően.

Aleppo városából származó helyi jelentések szerint a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták Aszhrafijah kerületet, miután birtokukba vették a Lajramun körutat és a Bani Zaid Ifjúsági Lakó Komplexumot.

A többségében kurd “Népi Védelmi Bizottságok” (YPG) nélkülözhetetlen szerepet játszottak a csatában azzal, hogy tüzérségi támogatást nyújtottak a kormányerőknek a vahhabita fegyveresek ellenében, akik megpróbálták megerődíteni állásaikat a Shejkh Makszud kerület közelében.

A “Fatah Halab” szövetség idegen terroristáinak az Aszhrafijah, az Al-Lajramun és Bani Zaid kerületekből történt kiüldözésével a többségében kurdok által lakott Shejkh Makszud kerületet többé nem zárják körbe a “dzsihádista felkelőknek” nevezett vahhabita terroristák.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Sputnik, Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑