Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 05. 27.

Megkezdődött Dél-Szíria felszabadítása

2018. 05. 27.

Tüzérségi párbaj tört ki a Szíriai Arab Hadsereg és dzsihádista militánsok között Daraa tartományban.

Május 25-én az amerikai támogatású „Szabad Szír Hadsereg” (FSA) egyik dzsihádista frakciója, a Shabab Al-Szunnah tüzet nyitott a Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) állásaira Al-Szuwejda tartomány nyugati határán. A dzsihádista frakció azt állította, hogy a hadsereg támadására válaszolt, amely a kulcsfontosságú Boszra Al-Harir várost érte Daraa tartomány déli részén.

A „Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja” (SOHR aliasz Rami Abdel-Rahman) nevet viselő, egyszemélyes vahhabita propaganda ügynökség szintén azt állította, hogy a Szíriai Arab Hadsereg aknavetőkkel tüzérségi csapásokat mért az FSA dzsihádisták állásaira Daraa város déli részében. Az SOHR szerint egy civil könnyebben megsérül a tűzben.

Egy nappal azelőtt a Szíriai Arab Hadsereg egyik nagy menetoszlopát lőtték az “Al-Bunian Al-Marszusz” nevű vahhabita militáns csoport fegyveresei, miután megérkezett a légvédelmi tüzérosztály bázisához Daraa város északi részén.

Ezek az incidensek arra utalnak, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei felkészülnek egy nagy hadművelet indítására az FSA dzsihádista csoportjai ellen. Számos forrás megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Fegyveres Erők már az utolsó figyelmeztetést küldték el az FSA vahhabita militánsainak Daraa tartomány több megszállt településére.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑