Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 30.

Menekülnek a vahabita terroristák Dél-Idlebben (videók, képek)

2017. 12. 30.

December 30-án a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok, az Orosz Légierő támogatásával elfoglalták Atszhan, Tall Marak, Abu Omar, Al-Naszrijah, Dzsaddudah, Al-Szalumijah falvakat és a Zatar magaslatot, közölte a hadsereg médiaszolgálata.

A forrás szerint a hadsereg katonái a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció számos fegyveresével végeztek a műveletek során.

Eközben szíriai kormánypárti aktivisták szerint a Szíriai Arab Hadsereg mostani műveleteinek a célja Khan Shejkhun város elfoglalása Dél-Idlebben, valamint Al-Lataminah és Morek elfoglalása Észak-Hamaban.

A források szerint csak ezeknek a fontos pontoknak a biztosítása után fogja a Szíriai Arab Hadsereg megindítani az előretörést az Abu Al-Duhur légi támaszpont felé, Aleppo tartomány területén.

 

Orosz vadászbombázók fogtak hozzá légi csapásokat mérni a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció állásaira és jármű menetoszlopaira Al-Lataminahban, jelentették be ún. “szíriai ellenzéki” források.

A maga részéről a Nur Al-Din Al-Zinki Mozgalom (Emlékeznek rájuk? Ők a gyereklefejező “mérsékelt ellenzékiek”.) az közölte, hogy több tucat harcosát küldte Idleb tartomány déli területére a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei ellen harcolni.

.

Az Al-Zinki militánsainak bevetése megerősíti azt a tényt, hogy a Hajat Tahri Al-Sham vahhabita terrorista szövetség védelmi vonalai összeomlanak Dél-Idlebben a Szíriai Arab Hadsereg csapásai alatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑