Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 09. 05.

Merényletsorozat rázta meg egész Szíriát (képek, videók +18)

2016. 09. 05.

A reggeli csúcsforgalomban autóba rejtett pokolgép robbant a tengerparti Tartusz város bevezető útján. Az országban több öngyilkos merényletet hajtottak végre Damaszkuszban, Homszban és Haszakah városban.

Harmincnyolcan haltak meg és közel százan sérültek meg hat robbantásos merényletben, amelyeket Szíriában követtek el országszerte – jelentette a Russia Today arab nyelvű hírcsatornája.

Mohamed Hassein, a Basel Kórház igazgatója szerint ezidáig harmincan vesztették életüket és negyvennyolcan sebesültek meg a tartuszi merényletben.

Tartuszi robbantások: 

.

Az öngyilkos merényletet a reggeli csúcsforgalomban hajtották végre, amikor a környező falvakból az emberek a városba indultak dolgozni. Az első merényletet egy autó alá rejtett pokolgéppel hajtották végre, ezt követően egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a sebesülteken segíteni akaró emberek közé beférkőzve. Az anyagi kár is jelentős, a robbantások következtében több tucat autó is felgyulladt.

Homszban, a Zahra negyedben újabb két öngyilkos merényletet követtek el a terroristák. Az első merénylő a Palmyra kapuja körforgalomnál robbantotta fel magát. A merényletben két halálos áldozatot és egy tucat sebesültet ejtett. A másik merénylő a Szíriai Arab Hadsereg egyik ellenőrzőpontjába hajtott, majd felrobbantotta a robbanószerrel teli autót.  A terrortámadásban két katona és több tucat ember sebesült meg, köztük civilek.

Az első homszi robbantás helyszínén készült felvétel: (+18)

 

A szíriai SANA hírügynökség jelentése szerint Damaszkusz agglomerációjában az Al-Sabour és Al-Najah településeket összekötő úton két robbantás is történt, aminek következtében két ember vesztette életét.

Észak-Szíriában, Haszakah városban egy motorkerékpárt hajtó merénylő robbantotta fel magát a Marshu körforgalomban. Az Iszlám Állam által elkövetett merényletben öt ember vesztette életét és többen megsebesültek.

.

Szíriában öt és fél éve dúl a háború. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei több mint nyolcvan fronton harcol a terroristák ellen, akik napi szinten rakétákkal támadják a lakosságot és olyan merényleteket követnek el, amelyekben főként civil emberek halnak meg.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑