Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2016. 08. 18.

„Merkel vendégei vagyunk” – nem akarnak dolgozni a migránsok

2016. 08. 18.

A szászországi Waldenburg polgármesterének elmondása szerint megtagadták a közmunkát a menekültek, mivel ők Angela Merkel vendégei, és a vendégek nem dolgoznak.

Az önkormányzat hét munkahelyet hozott létre, hogy a migránsoknak elfolgaltságot adjanak, és ezzel a lakosság körében az elfogadottságukat is növeljék. Heti 20 órás munkát kínáltak nekik 1,05 eurós órabérrel.

Az első héten még minden rendben ment. A helyi menekültszállón elhelyezett férfiakat elvitték a munkahelyre, majd vissza is vitték őket. Utána viszont megváltozott a helyzet.

„Az említett személyek később arra hivatkoztak, hogy ők Merkel asszony vendégei, és a vendégeknek nem kell dolgozniuk” – írta Bernd Pohlers polgármester. „Továbbá hangoztatták, hogy Németországban 8,5 euró a minimálbér, és a városnak azt meg kell fizetnie.”

A Junge Freiheit érdeklődésére a polgármesteri hivatal megerősítette, hogy a helyzet azóta sem változott. A polgármestert több lakos is megkereste azzal, hogy támogatásukat fejezzék ki, amiért le merte írni az igazságot.

Orientalista.hu – Jack Fall      (JF nyomán)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑