Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 08. 05.

Mezőgazdaságból is százmilliókat kaszál az Iszlám Állam

2015. 08. 05.

Kétszáz millió dollár bevétele  van évente az Iszlám Állam nevű terrorszervezet az általa megszállt területekről származó gabonafélék értékesítéséből.

A Kelet-Szíriát és Nyugat-Irakot ellenőrzése alatt tartó szervezet a történelmi termékeny félhold  termőföldben leggazdagabb területék zsákmányolja ki.

 A hírtelevízió szerint a szélsőséges szervezet más források mellett a gabonafélék eladásából is finanszírozza tevékenységét.

Irakban a Ninive és Salah Al-Din tartományok adják a búzatermésének 30%-át és árpatermelésének 40%-át. Emellett a terroristák kezére került az ország éves belső fogyasztásának egyötöde, több mint egymillió tonna búza.

Szíriában a vahabita terrorszervezet az Eufrátesz mentén elterülő mezőgazdasági térségeket is megszállta. A Rakka és Deir Al-Zour tartományok a szíriai búzatermő területek 30%-át adják az országnak.

ezen felül az iszlamisták a gyapotültetvények mintegy 75%-át is irányításuk alá vonták Szíriában.

Az utóbbi időben az IÁ az iraki gabonát Szíriába szállítja, ahol lisztet őrölnek belőle, majd a vahabita szervezet Törökországon keresztül értékesíti a világpiacon.

Orientalista.hu – Zennobia

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑