Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 01. 17.

MIG-29 vadászgépek érkeztek a szíriai orosz Hmeimim légi támaszpontra

2021. 01. 17.

Oroszország több modernizált MIG-29 vadászrepülőgépet telepített a szíriai tengerparton lévő Hmeimim légi bázisra, amelyet műholdas felvételeken tettek közzé.
A műholdas képek, melyeket az Obretix nevű védelmi témájú honlap tett közzé január 15-én, legalább hat orosz MIG-29 vadászgépet mutatnak az orosz üzemeltetésű szíriai légi bázison. A képek január 12-én készültek.
A Hmeimim légi bázison települő MIG-29 repülőgépek típusváltozata nem ismert. A vadászgépek valószínűleg a továbbfejlesztett MIG-29M/M2 példányok.
Úgy tűnik, hogy legalább hat orosz MIG-29 vadászgép van a szíriai orosz Hmeimim légi támaszponton az ott megszokott SZU-24M és SZU-30, SZU-35 vadászbombázók mellett.

A vadászrepülőgépek a most zajló hadműveletek légi támogatását hivatottak biztosítani és a Szíriai Arab Légierőnek átadásra kerülő új fegyverfajták és csapásmérő rendszerek hadszíntéren történő kipróbálását.
2020 júniusában Szíria bejelentette, hogy átvette az Oroszországból érkező MIG-29 vadászrepülőgépek “második sorozatát”. A vadászgépeket hivatalos ünnepség keretében adták át a Szíriai Arab Légierőnek a Hmeimim légi bázison.

Az orosz katonai segítségnyújtásnak köszönhetően a szíriai kormány 2015 közepe óta az ország területének nagy részét képes volt visszafoglalni a vahhabita militáns csoportoktól.
Mára az orosz és a szíriai fegyveres erők közötti együttműködés jobb, mint bármikor előtte. Az Orosz Fegyveres Erők aktívan részt vesznek a megszálló terrorista frakciók elleni harcban és hozzájárulnak a felszabadított országrészek stabilizálásához.
Forrás: a nagy IT vállalatok által többszörösen cenzúrázott South Front katonapolitikai honlap
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑