Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 09. 14.

Migránsoknak szóló szexuális felvilágosító kiadványt adtak ki a svédek

2017. 09. 14.

Kézikönyvet adott ki a svéd kormány, amelynek egyik célja a bevándorlók által elkövetett nemi erőszak visszaszorítása. A füzet „az egészségről, a szexualitásról és az egyenlőségről” szól – írja a Daily Mail online.

Kiadványt jelentetett meg a svéd kormány az országba érkezett migránsok felvilágosítására. A füzet célja – írja a Daily Mail –, hogy útmutatást nyújtson a kölcsönös beleegyezésen alapuló nemi kapcsolattal és az egyenlőséggel kapcsolatban is.

A tájékoztató nem titkoltan részben a tinédzser migránsokkal összefüggésbe hozható erőszakos támadásokkal kapcsolatos jelenségre adott válasz, célja a szexuális zaklatások megelőzése.

A Swedish Agency for Youth and Civil Society (MUFC) vezetője a svéd Metro újságnak kifejtette, hogy a kiadvány által megjelenített információkra nagyon nagy szükség van az újonnan érkezett fiatalok körében, de a felnőttek számára is segítséget nyújt.

Az újonnan érkezetteknek tudniuk kell – folytatta –, hogy milyen jogaik vannak, illetve hogy miben nyilvánul meg a felelősségük ezen a téren.

A 2015-ben kezdődött migránshullámmal Svédországba érkezett fiatal menekültek többsége a Közel-Keletről és Afrikából származik, ahol egyes közösségek az európaitól nagyban eltérő álláspontot képviselnek a szexuális kultúra és a nemi egyenlőség tekintetében.

Orientalista.hu – Hirado.hu, Daily Mail, Metro.se

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑