Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2014. 11. 28.

Minden magyar zsidó távozzon Izraelbe!

2014. 11. 28.

 A Jobbik és az “antiszemitizmus” előretörése miatt facebook csoport alakult, hogy a teljes magyar zsidóság kivándoroljon Izraelbe.

Első hangzásra az “antiszemita” felhívást nem  valami neonáci szervezethez vagy a kuruc.infohoz köthető, hanem Izraelben élő zsidók hoztak létre egy facebook csoportot  “Alijázzon a teljes magyar zsidóság” címmel.

A négy hónapja alakult csoportnak már több mint 1300 tagja van és számos közszereplő is csatlakozott mint Eörsi László történész, Wittinghoff Tamás egykori SZDSZ-es politikus, Horváth Aladár cigányjogi aktivista, Tamás Ervin, Vágvölgyi András, Rónai Egon, Pápai Gábor, Szegő Péter és Gadó János újságíró. Az Aliját vagyis a kivándorlást támogató zárt csoport leírása a következő: (a helyesírási és elütési hibákat szándékosan nem javítottam ki)

„A jobbik és az antiszemitizmus előretörése miatt,én pedig azt mondom , izraeben , magyarorszagon es a vilag minden pontjan elo zsido barataimnak es ismeroseimnek , hogy SZAKITSUK MEG A KAPCSOLATOT MAGYARORSZAGGAL ! Tapasztalatbol allithatom nektek ahol nem mocskos zsidoznak, nem kell eltitkolnod a zsidosagodat ! ALIJAZZATOK ! Fogjunk ossze mi magyar zsidok. Olyan idoket elunk amikor lehetosegunk van es kotelesegunk olyan hatalmas dolgot veghez vinni amirol a mi szuleink es nagyszuleink meg csak nem is almodhatak. ALIJAZTASUK MEG A TELJES MAGYAR ZSIDOSAGOT ! Evek ota tehetetlenul nezuk ahogy egyre no es erosodik az antisemitizmus es az izrael elleneseg magyarorszagon. Ma tortenelmi dolgot veghezvive alijaztathatjuk teljes magyar zsidosagot. Gyozteskent emelt fovel tavozhatunk. Ha ebben az utemben no es erosodik az antisemitezmus a rasizmus magyarorszagon rovidessen megtorve megalazva menekulni fog a magyar zsidosag. En azt mondom azt az erot es energiat amit ma abba fektetunk, hogy megprobaljunk ervelni az orulet ellen, hogy probaljunk valahogy megfelelni a magyar tarsadalomnak forditsuk arra, hogy megelozuk a vegkifejletet, egyutt osszefogva probaljunk minnel jobb felteteleket,lehetosegeket teremteni a magyar zsidosag alijajahoz. Fogadjuk el magyarorszagon minket csak adofizetonek akarnak otttartani egyebbkent nem kellunk magyarorszagnak. Most biztossan szepszammal irjak majd hogy veszmadar vagyok. Az en nagyszuleim sem hittek a veszmadaraknak, hogy baj lesz pedig a jelek egyertelmuek voltak.”

A válasz.hu utána járt a csoportnak elsőnként Szipszer Tamás az egyik adminisztrátor válaszolt, aki Budapesten él de elvelében kiderül hogy nem ő alapította a csoportot és mivel ősei is itt születtek ő is itt akar maradni.

“Havonta kb. alig 4-5 ember kér segítséget vagy jelzi, hogy ki akar vándorolni. Én azért élek Budapesten, mert itt születtem, ahogy a szüleim és nagyszüleim és dédszüleim is. De a téma érdekel, de nem kívánok kivándorolni Izraelbe, mint ahogyan a legtöbb magyar zsidó sem.”- írta Szipszer

A csoportok Tel-Aviv közelében élő Erős Csaba alapította, felesége a válasz.hu-nak írt levelében kifejti hogy a kezdeményezés válasz a magyarországi antiszemitizmusra, és információátadással kívánnak segíteni a zsidóknak akik nincsenek tisztába, hogy miként tehetik meg az első lépéseket a kivándorláshoz.

A cionisták már megint az antiszemitizmus kártyával rukkolnak elő.  Teszik mindezt amikor sorra épülnek a Holokauszt emlékművek szerte az országban. A kormány hivatalosan is Magyar Holokauszt Emlékévet tartott, zsidó szervezetek és intézmények kiemelt támogatásban részesültek, és még a volt munkásőr Zoltai Gusztávból is  minsizterelnökségi szaktanácsadot faragtak.

orientalista.hu 

Megosztom:

,
Back to Top ↑