Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2014. 12. 02.

Mit eszik, iszik egy európai terrorista?

2014. 12. 02.

Több ezer Nyugat-európai állampolgár utazott Szíriába és Irakba, hogy harcoljon az Iszlám Állam oldalán, de ettől függetlenül étkezési szokásaikat nem tudták elfelejteni.

Hamburger, energia ital és chips. Ezeket és hasonló ételeket fogyasztanak az Európából származó dzsihadisták. A Financial Times írása szerint az Iszlám Állam által uralt területen megnövekedett a chipsek, édességek, energia italok és az alkoholmentes sörök utáni kereslet.

A megnövekedett külföldiek száma miatt sok boltos teljesen lecserélte árukészletét vagy más üzletbe kezdett. Mivel a szervezet vallási tanácsa betiltotta az alkohol fogyasztását, ezért alkoholmentes sörökre cserélték le a készletet  az árusok és nem akármilyenekre csak is európai márkás söröket lehet kapni 0%-os alkoholtartalommal.

Az éttermek többsége bezárt, mert a nők jogainak megcsorbítása miatt eltűntek a családos vendégek, helyettük viszont sok külföldi dzsihadista lett akik kivannak éhezve a gyors ételek ízeire. Így a kebabosból, hamburgeres és hot-dogos lett.

Saleh egy rakkai ruhakereskedő szerint a külföldi zsoldosok mozgatják a gazdaságot a városban, az ő igényüknek próbálnak megfelelni a boltosok. Ő is csak burkát és katonai egyenruhákat árul. A vidéki területen viszont kihalt, ahol nincsenek külföldi dzsihadisták ott meghal minden.- állítja Saleh

A helyi lakosok szerint egy külföldi terrorista kétszer annyi zsoldot kap mint egy szíriai ami kb. 215 dollárnak felel meg. Ezen felül a rablásokból és a hadizsákmányokból is többet kapnak. Így a havi jövedelmük az 1000 dollárt is eléri. Így olyan termékeket is megtudnak venni amit a helyi lakosok soha nem tudnának megfizetni.

Mustafa egy élelmiszer boltos szerint a legnépszerűbb termékek közé tartozik a Red Bull amit 1,5 dollárért ad a Pringles aminek 5,5 dollár az ára, és a Nutella amiért 12 dollárt is fizetnek az édességfüggő terroristák.

A kereskedők Törökországból illetve a szíriai kormány által ellenőrzött területekről csempészik be az élelmiszereket a terrorszervezet területére. Népszerű termék még az okos telefonok amiket az öböl-menti arab országok támogatásaival érkeznek.

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑