Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 03. 27.

Mit mutatnak a terrorcselekmények 2015-ben

2016. 03. 27.

Az olvasóinknak ITT közlöm a 2015. január 1. – június 30. közötti terrorista cselekmények statisztikáját. Valamint a 2015. július 1. – december 31. közti terror akciók.

Amint látható, 2015-ben, Európában a cselekmények elenyésző hányada történt, azonban azok kommunikációs, valamint félelmet gerjesztő értéke a legnagyobb. Ami azonban kimarad az értékelésekből: a világ többi részén napi gyakorisággal és szörnyű brutalitással végrehajtott cselekményekre Európa szinte alig reagál, viszont saját gyászát az elkövetett események után felnagyítja. Ez rejtett rasszizmus, ami rossz érzéseket vált ki.

A másik következtetés, amit a statisztika mutat, hogy Európa nem különülhet el szigetként a világ eseményeitől. Sajnos maga is elszenvedőjévé vált annak az eseménysorozatnak, terrorhullámnak, melynek elindításában nem kis része volt a gyarmatosítás időszakában. A fagylalt visszanyal. Egy ilyen helyzetben nem vallási, kulturális konfliktusok továbbgerjesztése vezet megoldáshoz.

A harmadik következtetés, pedig, hogy az európai operett színpad szereplőivel ez a konfliktus nem oldható meg. Csak remélni merem, hogy az Európában szörnyű véget ért áldozatok halála nem hiábavaló volt és végre nem csak végrehajtók, hanem a cselekmények mögött álló szervezők és finanszírozók is egyszer kézre kerülnek.

Orientalista.hu – (Forrás: Mihalffy.blog facebook oldal

Megosztom:

,
Back to Top ↑