Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2015. 10. 21.

Moszkvában mondott köszönetet egymásnak Vlagyimir Putyin és Bashar Al-Assad

2015. 10. 21.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és a szíriai elnök Bashar Al-Assad Moszkvában találkozott kedd este, hogy megvitassák az orosz légierő és a szíriai hadsereg együttműködését –  adta hírül az Alfahír.hu a Sputniknews.com-on megjelent cikk alapján.

Assad azt mondta, hogy készek megtenni, amit lehet, hogy ne csak katonai akciók induljanak a terrorizmus elleni harcban, hanem politikai folyamatok is. Hozzátette, hogy az egész szíriai nép igyekszik dönteni az ország sorsáról, nem csak az ország vezetése.  A szír elnök megköszönte az orosz vezetésnek azt a segítséget, ami a szír egység és függetlenség érdekében áll.  Assad szerint a terrorizmus, amely már elterjedt a régióban, sokkal nagyobb területekre terjedt volna ki, ha nem fejtettek volna ki bizonyos tevékenységet, hoztak volna meg döntéseket.

Putyin megköszönte Szíria népe számára, hogy hozzájárulnak a terrorizmus elleni küzdelemhez, megfogalmazása szerint:

“Szíria népe gyakorlatilag egyedül ellenáll és harcol, a nemzetközi terrorizmussal szemben, immáron több éve. Sokat veszített, de az utóbbi időben is mutatott komoly, előremutató eredményeket…”

Megjegyezte, hogy Oroszország aggódik, mert egyedül Szíriában, legalább 4000 harcos az egykori Szovjetunió területéről együtt harcol a terrorista csoportokkal.

Orientalista.hu – Alfahir.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑