Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2021. 09. 14.

Moszvában tárgyalt a szíriai elnök

2021. 09. 14.

Moszkvában találkozott Bashar Al-Assad szíriai elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő akik országaik kétoldalú kapcsolatairól tárgyaltak.

A két államfő megbeszéléséhez csatlakozott Faisal Miqdad szíriai külügyminiszter és Sergei Shoigu orosz védelmi miniszter is akik a szíriai és az orosz hadsereg együttműködéséről tárgyaltak. Mindkét politikus fontosnak tartja a terrorizmus elleni küzdelmet és a még megaszállás alatt lévő szíriai területek felszabadítását. A találkozó során Assad elnök a sajtó számára elmondta, hogy immár hat éve tart az együttműködés Szíria és Oroszország között a terrorizmus elleni küzdelem területén.

A két államfő találkozója bizonyos mértékben Európát is érinti, hiszen mind a ketten fontosnak tartják, hogy a szíriai menekültek térjenek vissza hazájukba. Assad elnök ugyanis már korábban is kijelentette, hogy a fegyveres konfliktus miatt elmenekült szíriai állampolgárok hazatérhetnek, hiszen rájuk is számít az ország újjáépítésében.

A moszkvai megbeszélésen Putyin elnök azt is elmondta, hogy a szíriai helyzet rendezésének fontos kérdése a Szíriában illegálisan tartózkodó külföldi erők kivonása. Az illegálisan ott lévő amerikai erők és az Egyesült Államok által támogatott kurd milíciák ugyanis jelentős szíriai területeket tartanak megszállás alatt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria Insider, RT Arabic)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑