Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 02. 09.

Muszlimok öltek meg egy 17 éves keresztény lányt Pakisztánban, amiért visszautasította közeledésüket

2016. 02. 09.

Három keresztény lányt támadtak meg ittas muszlim férfiak a múlt hónapban, azután, hogy azok visszautasították közeledésüket, aszerint a rendőrségi jelentés szerint, melyhez a múlt héten jutott hozzá a Brit Pakisztáni Keresztény Szövetség. A támadás során két lány súlyos sérüléseket szenvedett, a harmadik viszont a helyszínen meghalt.

Figyelem! A cikk tartalma egyesek számára felkavaró lehet.

Az eset még január 13-án történt, Lahore településen, mikor a három keresztény lány, a 17 éves Kiran, a 18 éves Sharamoza és a 20 éves Sumble hazafelé tartottak. Útközben azonban négy részeg muszlim férfi állta el az útjukat (igazán “komoly” hívők lehettek, tekintettel arra, hogy a Korán tiltja az alkoholfogyasztást), és azt követelték tőlük, hogy szexeljenek velük. A lányok ezt természetesen visszautasították, és futásnak eredtek.

A jelentésekben az áll, hogy az egyikférfi így üvöltött a lányokkal: „Hogy merészeltek elfutni előlünk, mikor a keresztény lányok csakis egy dologra valók, mégpedig arra, hogy a muszlim férfiakat kielégítsék?!”

Az ittas állapotban lévő bűnösök ezután autóval kezdték el üldözni a lányokat, majd mikor utolérték őket, egyenesen beléjük hajtottak, mindhármukat elütve. Az ütés következtében Sharamoza számos bordája, valamint Sumble  csípője összetörött, de ők túlélték a gyilkossági kísérletet. Kiran viszont már nem volt ilyen szerencsés, őt telibetalálta az autó, így a motorházra esett, a férfiak így vitték az autón egy darabig, majd hirtelen lefékeztek, ami miatt a lány egy hatalmasat repült, majd az esés során széthasadt a koponyája, és kiterjedt belső vérzései keletkeztek, ezek miatt a helyszínen életét vesztette, perceken belül.

A helyi keresztények rendkívül rémültek, a lányok esténként az incidens óta csak több férfi kíséretében mernek utcára menni. Ugyanakkor, a rendőrség az üggyel nem sokat törődik, a gyilkosságról is csak azután vettek fel jegyzőkönyvet, hogy az áldozatok családjai fizettek nekik, nem kevés pénzt, cserébe.

Ugyanakkor viszont, mint kiderült, a támadók igen tehetős muszlim családok sarjai, így, tekintettel arra, hogy a pakisztáni hatóságok másodrangú állampolgárokként kezelik a keresztényeket, nem sok esélye van, hogy elérje őket az igazságszolgáltatás keze.

A most niylvánosságra került eset egyébként nem egyedülálló, minden évben számos hasonló bűncselekmény történik. Az utolsó nagyobb port kavart incidens során például egy muszlim család egy 8 éves keresztény lányt vert halálra, majd hagyta meztelenül az utcán a holttestét azután, hogy a gyermek unokatestvére összejött egy muszlim lánnyal. A rendőrség előtt azt vallották, hogy így akartak bosszút állni ezen a fiatalemberen. A tettesek ellen a nemzetközi közösség nyomására vádat emeltek.

Az ismert támadásokon kívül számtalan olyan is létezhet, melyről még a pakisztáni hatóságok sem tudnak, ugyanis sok esetben az áldozatok családjait kiirtással fenyegetik meg a támadók családjai, arra az esetre, ha azok jelenteni mernének a rendőrségen.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑