Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 11. 08.

Nagy bevételtől esik el az egyiptomi turizmus

Az elmúlt 24 órában 11 ezer orosz turistát vittek haza Egyiptomból, és vasárnap is folytatódnak a hazautazások. Mintegy 80 ezer orosz rekedt a Vörös-tengernél, miután a Kreml pénteken felfüggesztette az orosz repülők közlekedését Egyiptomba. – jelentette az Euronews.

Kairó attól tart, jelentősen visszaesnek a turizmusból származó bevételei, ha bizonyossá válik, robbanás okozta a múlt héten lezuhant orosz utasszállító tragédiáját. Az orosz turisztikai ágazat is aggódik, mert az oroszok legkedveltebb úticélja eddig Egyiptom volt. Csak tavaly 3 millióan utaztak Egyiptomba. Most viszont vagy lemondják, vagy átfoglaltatják az utakat. Máris látszik a visszaesés a piacon, ami veszteségekkel jár.

– Egyiptom a legnépszerűbb úticél, és most főszezon van ott. Ez a legközelebbi, legmelegebb és leginkább megengedhető ország. Az oroszok 80%-a tengerpartot választ nyaralásra egy meleg helyen. Ezért a helyzet nagyon nehéz – mondta az orosz utazási irodák szövetségének szóvivője, Irina Tiurina.

Az orosz turistákat a britek követik a sorban, ők is előszeretettel utaznak a Vörös-tengerhez. Vannak, akik nem értenek egyet közülük a brit kormány szigorú biztonsági intézkedéseivel.

– Szerintem a brit kormány túlreagálta a dolgot. Cameron túl gyorsan vonta ki a gépeket, amikor még meg sem volt a fekete dobozról szóló jelentés – vélte egy brit lány.

– Nagyon biztonságos ez a hely, nincs itt semmi gond. Nem járnánk ide 11 éve, ha bármi gond lenne – mondta egy nyugdíjas asszony.

Több mint 220 ezer szállodai szoba várja Egyiptomban az utazókat. Ezek kétharmada a Vörös-tengernél található. Mintegy 5 millió egyiptomi él az idegenforgalomból. A turisták több mint 70 százaléka Európából érkezik, ezért is aggasztó Kairó számára, hogy több légitársaság is felfüggesztette járatait.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑