Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 11. 08.

Nagy bevételtől esik el az egyiptomi turizmus

2015. 11. 08.

Az elmúlt 24 órában 11 ezer orosz turistát vittek haza Egyiptomból, és vasárnap is folytatódnak a hazautazások. Mintegy 80 ezer orosz rekedt a Vörös-tengernél, miután a Kreml pénteken felfüggesztette az orosz repülők közlekedését Egyiptomba. – jelentette az Euronews.

Kairó attól tart, jelentősen visszaesnek a turizmusból származó bevételei, ha bizonyossá válik, robbanás okozta a múlt héten lezuhant orosz utasszállító tragédiáját. Az orosz turisztikai ágazat is aggódik, mert az oroszok legkedveltebb úticélja eddig Egyiptom volt. Csak tavaly 3 millióan utaztak Egyiptomba. Most viszont vagy lemondják, vagy átfoglaltatják az utakat. Máris látszik a visszaesés a piacon, ami veszteségekkel jár.

– Egyiptom a legnépszerűbb úticél, és most főszezon van ott. Ez a legközelebbi, legmelegebb és leginkább megengedhető ország. Az oroszok 80%-a tengerpartot választ nyaralásra egy meleg helyen. Ezért a helyzet nagyon nehéz – mondta az orosz utazási irodák szövetségének szóvivője, Irina Tiurina.

Az orosz turistákat a britek követik a sorban, ők is előszeretettel utaznak a Vörös-tengerhez. Vannak, akik nem értenek egyet közülük a brit kormány szigorú biztonsági intézkedéseivel.

– Szerintem a brit kormány túlreagálta a dolgot. Cameron túl gyorsan vonta ki a gépeket, amikor még meg sem volt a fekete dobozról szóló jelentés – vélte egy brit lány.

– Nagyon biztonságos ez a hely, nincs itt semmi gond. Nem járnánk ide 11 éve, ha bármi gond lenne – mondta egy nyugdíjas asszony.

Több mint 220 ezer szállodai szoba várja Egyiptomban az utazókat. Ezek kétharmada a Vörös-tengernél található. Mintegy 5 millió egyiptomi él az idegenforgalomból. A turisták több mint 70 százaléka Európából érkezik, ezért is aggasztó Kairó számára, hogy több légitársaság is felfüggesztette járatait.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑