Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 09. 26.

Nagy Britannia 100 ,,fehér sisakos,, terroristának ad menedékjogot

2018. 09. 26.

Nagy Britannia 100 ,,fehér sisakos,, terroristának és azok családjainak biztosít menedékjogot. A döntés az után született, hogy a szervezetet és más terrorista csoportokat is elkezdtek kivonni Szíriából.

A hírek szerint az első család már meg is érkezett az Egyesült Királyságba a többiek pedig a következő hónapban érkeznek.

A 100 terroristát és családjaikat még júliusban menekítették ki Szíriából Izraelen keresztül Jordániába. A szíriai hadsereg ugyanis abban az időszakban kezdte el visszafoglalni az ország terroristák által megszállt déli területeit. Izrael pedig, mely korábban is segítette a Szíriában harcoló terror szervezeteket, segített a ,,fehér sisakosok,, kimenekítésében.

A menekítő akcióban Nagy Britannián és Izraelen kívül részt vett még Németország, Kanada, Jordánia, az Egyesült Államok és az ENSZ is.

A civil önkénteseknek álcázott ,,fehér sisakosok,, nevű terror szervezet volt az amelyik hamis vegyi támadásokat készített elő Észak-Szíriában, hogy ezzel okot adjanak egy esetleges nyugati katonai beavatkozáshoz. Ezeknek az akcióknak volt köszönhető az is, hogy az amerikai légierő bombázta a szíriai hadsereg állásait.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑