Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 07. 13.

Nagy-Britannia nyolcvanöt tisztet küld az iszlamisták kiképzésére

2015. 07. 13.

Az Egyesült Királyság hivatalosan is csatlakozott az USA által meghirdetett kiképző programhoz, aminek a keretén belül több ezer „szíriai mérsékelt ellenzékit” képeznek ki.


A brit honvédelmi minisztérium közleménye szerint a kiképzőtisztet feladata több ezer fős fegyveres szervezet létrehozása aminek számos feladata lesz a következő három évben Szíriában. – írta a Daily Telegraph

Az újabb terrorszervezet állítólag egyaránt fog harcolni az Iszlám Állam és a Szíriai Arab Hadsereg ellen is. Feladatai között szerepel a most még „ellenzéki erők” értsd terrorszervezetek kezén lévő területek megtartása és védelme.
A brit tisztek török és jordán kiképzőtáborokban látják el feladatukat határozatlan ideig.

A nyugat négy évig erőltette azt a látszatot, hogy létezik Szíriában mérsékelt iszlamista erő akiket támogatni kell, pár hónapja Barack Obama amerikai elnök ismerte el, hogy a Szíriában harcoló szervezetek vagy az Iszlám Államhoz csatlakoztak vagy az Al-Kaida szíriai ágának számító Nuszra Front szövetségese, és ezért kell újabb szervezetet létrehozni ami majd képviseli a „mérsékelt ellenzéket”.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑