Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 12. 29.

Nagy erejű izraeli légi támadás borította lángokba Lattakia kikötőjét

2021. 12. 29.

December 28-án az Izraeli Légierő megtámadta a szíriai Lattakia város kikötőjét. Hatalmas tűz ütött ki a létesítmény területén, amelyet nyolc órán át nem sikerült lokalizálni.

A légi agresszió helyi idő szerint hajnali 03 óra 21 perckor történt. Az Izraeli Légierő repülőgépei levegő-föld rakétákkal a Földközi-tenger felől vettek célba egy konténertároló területet Lattakia város kereskedelmi kikötőjében. A légi csapás következtében tűz ütött ki és súlyos anyagi károk keletkeztek, azonban személyi veszteséget nem jelentettek.

A Szíriai Légvédelem rendszereit aktiválták, de nagyobb eredmény nélkül.

Órákkal a támadás után Lattakia tartomány kormányzója, Amer Iszmail Hilal megerősítette, hogy a tűzoltók ellenőrzésük alá vonták a tüzet. A szíriai állami hírügynökség, a SANA szerint tűzoltó alegységek és a polgári védelem a városi tanács mezőgazdasági, műszaki szolgáltató és köztisztasági osztályainak gépjárművei támogatásával települtek a helyszínre.

Izraeli tisztségviselők még nem kommentálták az eseményt. A Tel Avivból kormányzó rendszer nem szokta magyarázni a Szíria elleni agresszióit.

Idén ez a második agresszió a kikötő ellen. December 7-én egyszer már támadta az Izraeli Légierő Lattakia kikötőjét, azonban számottevő veszteség nélkül.

Korábban december 16-án izraeli légi csapások értek több helyszínt Dél-Szíriában, közölte a szíriai állam hírügynökség, a SANA.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑