Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Izrael

2015. 01. 20.

Nagyon lúzer terroristákat fogtak Izraelben

2015. 01. 20.

Nem tudtak választani a tucatnyi szabad Palesztináért küzdő szervezet között, az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni és bárányokon gyakorolták a lefejezést.

Hét izraeli arabot vettek őrizetbe és helyeztek vád alá, amiért azok állítólag létrehozták az Iszlám Állam dzsihadista csoport első izraeli sejtjét, és támadásokra készültek az országban – közölték vasárnap a jeruzsálemi hatóságok.

Ha igaz a hír, és nem csak Izrael akar felülni a Charlie Hebdo-vonatra, akkor a Közel-Kelet leghülyébb terroristáit fogták el a zsidó államban. Az már eleve a lúzerség minősített esete, ha valaki az iszlamista alapokon álló palesztin szabadságharcos szervezetektől hemzsegő Szentföldön az IS-t választja.  Ami nem csak nettő elmebetegekből áll, de fennállása óta kínosan ügyel rá, hogy véletlenül se konfrontálódjon Izraellel.

Összejöveteleiken a dzsihadista ideológiát fejtegették, Molotov-koktélokat készítettek és bárányokon gyakorolták a lefejezést (!!!), amit embereken is végre akartak hajtani. A vád szerint fegyvereket is megpróbáltak beszerezni, és merényletet akartak elkövetni egy izraeli biztonsági tiszt ellen. Az illetőket még tavaly november és decemberben vettek őrizetbe.

Az igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy a hét izraeli arabot hivatalosan illegális csoporthoz való tartozással, terrorizmus támogatásával és külföldi ügynökökkel való kapcsolatfelvétellel vádolják. A minisztériumi szóvivő szerint a vádlottak a bíróság előtt ártatlannak mondták magukat, bár a Sin Bét közleménye azt állította, hogy korábban nyomozóknak beismerték, hogy támadásokra készültek.

A Sin Bét január 4-én arról számolt be, hogy az Izrael által megszállva tartott Ciszjordániában már feloszlatott egy, az Iszlám Államhoz köthető terrorista sejtet. Izrael területén azonban a vasárnap nyilvánosságra hozott ügy az első eset, amelyben az Irakban és Szíriában jelentős területeket birtokló szélsőségesekhez tartozással vádoltak embereket.

Bár az izraeli arabokra nem jellemző a fegyveres erőszak, a Sin Bét szerint a mostani ügy azt jelzi, hogy fennáll radikalizálódásuk veszélye. A belbiztonsági szolgálat szerint mintegy 30 izraeli arab harcolhat jelenleg Szíriában az Iszlám Állam oldalán.

alfahir.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑