Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 04. 16.

Nagyszombaton keresztény hivőket bántalmazott az izraeli rendőrség (videó+18)

2023. 04. 16.

Az ortodox Húsvét nagyszombatján az izraeli rendőrség keresztény hívőket bántalmazott a megszállt Jeruzsálemben.

A Palesztin Nemzeti Hatóság és a közel-keleti egyházak vezetői is elítélték az izraeli hadsereg támadását, mely keresztény hívők ellen történt a megszállt Jeruzsálem óvárosában.

Az ortodox húsvét előtti nagymisén, az ún. fény szombatján,, az izraeli rendőrség és a hadsereg egységei rátámadtak a templomba igyekvő keresztény hívőkre Jeruzsálem óvárosában, ahol a Szent Sír Bazilika is található.

Az izraeli katonák fizikailag bántalmazták, az utcán sétáló keresztényeket, sőt még egyházi személyeket is megütöttek.

Az esetről számos videó felvétel is készült, melyek láttán felháborodásuknak adtak hangot a Palesztin Nemzeti Hatóság, valamint a közel-keleti keresztény egyházak vezetői.

Az esettel kapcsolatban Mahmud Abbasz palesztin elnök felszólította az izraeli hatóságokat, hogy fejezzék be a keresztény és muszlim szent helyek elleni támadásokat.

A megszállt Palesztinában az idén egyszerre zajlik a Ramadán havi böjt, valamint a nyugati és keleti keresztény egyházak Húsvéti ünnepségei. Azonban a palesztin hívőket folyamatos támadások érik az izraeli hatóságok és az illegális zsidó telepesek részéről is.

A megszállt Jeruzsálemben lévő Al-Aksza mecsetet napi szinten támadják az izraeli hatóságok, de nem maradnak el a keresztény szent helyeket ért atrocitások sem, hisen a megszálló izraeli hatóságok minden talpalatnyi földet ki szeretnének sajátítani a palesztin fővárosban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (WAFA News Agency)

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑